Buzećani uspješni u “Rimu”

Nakon svibanjskog ,revijalnog druženja buzetske posade iz ORK-a “Kamo oko vidi” još su jednom pokorile konkurenciju na poligonu “Arena” kraj Buića nedaleko Pazina.

Ovoga puta skinuti kapu dolje moralo je tridesetak posada iz Italije, Slovenije, te Hrvatske na dvodnevnoj međunarodnoj utrci terenaca koju su minulog vikenda u sklopu obilježavanja pazinske pučke fešte pod nazivom “5. Hotel Motovun Istra off road kup Rim 2011” priredili članovi AMK “No Limits Istra”, a koja se ujedno kao treća ovosezonska bodovala za Kup Hrvatske.

Hard kategorija se sastojala od trideset i pet kilometara vožnje po šumama i gorama okolnih mjesta, sve dok je oko vidjelo, a nakon toga još dvadeset noćnih  kilometara. Sljedeći dan na rasporedu su bila dva izrazito zahtjevna ispita na poligonu koji su uključivali poniranje i izviranje iz jama nekadašnjih iskopa boksita. Slavio je Gordan Krota sa suvozačem Josipom Jakotićem ispred talijanskog para Roberta Mazzega i Morena Segata. Nakon što je na utrkama većinu vremena provodio izvan terenca kao suvozač spomenutom pobjedniku, Ivo Brgodac sjeo je za volan i pokazao da ima ono nešto potrebno za dobre rezultate, te je na ovoj utrci sa suvozačem Patrikom Prodanom zauzeo treće mjesto.

– Imamo dobar prosjek, ili smo prvi ili ne završimo utrku, rekao je nakon dvodnevne, kako kaže “slatke muke” vozač pobjedničke posade kod hardaša Gordan Krota.
– Ovoga puta sve se poklopilo osobito na road booku gdje smo stekli nešto veću prednost nad konkurencijom pa smo mogli opuštenije odrađivati ispite na poligonu i  završit u svoju korist veliku borbu koju smo vodili s Talijanima. Što se tiče same staze, roadbook je bio dug i atraktivan, a ispitisu namijenjeni stvarno pravim znalcima. Ipak moje petnaestogodišnje iskustvo i vozilo koje je profesionalno opremljeno za razliku od većine konkurencije daju mi veliku prednost. Naravno, veoma važan  segment je i suvozač bez kojeg se ne može, a s kojim je potrebno uspostavit sklad kako bi sve funkcioniralo i dalo dobar rezultat, zaključio je Krota .
Nešto blažu soft kategoriju koja je uključivala duži road book od čak četrdeset i pet kilometara danju i dvadeset noću te brzinske ispite na poligonu, najbrže su odradili Robert Prodan i njegov suvozač Nenad Jermaniš osvojivši tako ujedno i prve ovosezonske bodove. Nakon njih na pobjedničko postolje kao drugoplasirani stala je slovenska posada Jernej Frank- Lara Kresević, dok su treći bili Talijani Alessandro Santinelli i Alessandra Bettini.

-Imali smo puno težu i dužu stazu u odnosu na proteklu utrku ovdje. Ipak dobro smo sve ukomponirali i uspjeli usprkos puno blata i napora sve završit kako treba.  Sama konkurencija bila je dosta jaka pa nam je samim tim uspjeh još i draži. Možda malo nedostaje da ove manifestacije pohodi više naših vozača što bi dalo još veću razinu i značaj samom događaju, izjavio je nakon utrke vozač pobjedničke posade Robert Prodan nadodavši kako su na početku sezone imali kvar pa su propustili utrke Kupa Hrvatske ,no kako nakon ovih bodova kreću po nove u Vrbovsko na stazu i poligon koji je uz ovaj daleko ispred ostalih u Lijepoj našoj.

Pored softa, Prodan je odnio pobjedu u nedjeljnom revijalnom brzincu na poligonu gdje je u klasi iznad 2000 ccm iz sebe ostavio Lorisa Vivodu i Josipa Radovića. U kategoriji do 2000 ccm slavio je Slovenac Tine Resnik ispred predstavnika domaćina Mihaela Črnca dok je treći bio Goran Matošević. Brzinac u klasi dizel pripao je Goranu Blaškoviću koji je bio brži od Boštijana Blažića.

Glas Istre, 2. kolovoz 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.