Buzet: Zbog zatvaranja Požana, kamioni će okupirati GP Kaštel

foto: Večernji.hrKlaster istarskog transporta te predstavnici Grada Buzeta u utorak su prosvjedovali protiv uredbe vlade Slovenije o zatvaranju graničnog prijelaza Požane za međunarodni teretni promet. Smatraju kako uredba nije ekonomski opravdana, a stavove brane i argumentima o brojčanim pokazateljima.

– Zatvaranjem ovog prijelaza Istra postaje svojevrsni otok, čime se znatno povećavaju troškovi poslovanja, a dislociranjem međunarodnog teretnog prometa na granični prijelaz Kaštel lako je predvidjeti prometni kolaps u turističkoj sezoni, rekao je predsjednik Klastera istarskog transporta Željko Mrak.

U Ministarstvu vanjskih poslova prijevoznicima je rečeno kako nikakvu službenu obavijest RS nisu zaprimili. – Ako se zatvore Požane imat ćemo prometni kolaps na prijelazu Kaštel. Pitanje je što će se događati u turističkoj sezoni, kazala je Ida Bašić, članica Klastera. Posljedice ovakve iracionalne, neopravdane i, kako su je neki nazvali, sulude ideje, najviše će oštetiti Buzet, Labin i Pazin, pa i dio prijevoznika iz Dalmacije.

Gradonačelnik Valter Flego iskazao je podršku. – U vezi sa zatvaranjem granice nitko s nama nije kontaktirao. Nitko nije tražio mišljenje s terena. Nema smisla raditi probleme turizmu, gospodarstvu i dobrim međususjedskim odnosima, posebice u trenutku priprema za ulazak u EU, kazao je gradonačelnik.

Večernji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.