Ćakula s pazinskim autorima

cakula_2013Po četvrti put su se u programu nazvanom “Ćakula” u pazinskoj Gradskoj knjižnici okupili pazinski autori i u razgovoru s ravnateljicom knjižnice Ivom Ciceran otkrili što su novoga napisali i objavili, a ponešto su i pročitali. Ova je “Ćakula” okupila petero autora: pjesnici Dragan Gortan, Davorka Flego i Ana Krnjus te publicist Mirjan Rimanić već su ranije nastupali u ovakvim prigodama, a prvi put se pazinskom literarnom društvu pridružila pripovjedačica Vesna Ujčić.

Davorka Flego je baš na “Ćakuli” 2011. godine prvi put “izašla u javnost” sa svojim pjesmama. Samostalnu zbirku još uvijek nije objavila, ali su joj pjesme izašle u čak 17 zbornika i zajedničkih zbirki objavljivanih u regiji. Posljednja od njih je “Dotaknuti stihom”, dvojezična hrvatsko-slovenska zbirka u kojoj su, uz deset pjesama na hrvatskom, dvije prevede i na slovenski jezik. Pazinski pjesnik Dragan Gortan je nakon tri objavljene zbirke pjesama odlučio uzeti mali predah od objavljivanja. Međutim, i dalje piše, što je pokazao pročitavši nekoliko svojih novijih pjesama, a posljednjih mjeseci veliko mu je zadovoljstvo što može biti mentor pjesničkoj sekciji pazinskog Društva tjelesnih invalida.

Ana Krnjus iza sebe ima objavljenu samostalnu zbirku pjesama, i pjesme u nizu zajedničkih zbirki. Jedan od dražih pjesničkih angažmana bio joj je, prisjetila se Ana Krnjus, pisanje prigodnih stihova vezanih uz klimu pojedinih mjeseci u godini, za knjigu “Pazin između jutarnje mrzline i podnevne vrućine – crtice o vremenu i klimi Pazina i Pazinštine” poznatog meteorologa Milana Sijerkovića.

Novinar glasa Istre Mirjan Rimanić objavio je već osam publicističkih naslova, a jedna od najdražih mu je knjiga “Izleti po Istri”, koja je nakon rasprodanog prvog doživjela i drugo izdanje, a nastala je iz zamisli da se pokaže kako se Istru može obići da se ne “dotakne” more. I ostale Rimanićeve knjige – male monografije ili vodiči Cerovlja, Gračišća, Motovuna, Pazina, zatim knjiga o pazinskom Auto-moto društvu, o pazinskom grbu, te o povijesti pazinskog boćanja, izrazito su zavičajne tematike, i izviru iz nadgradnje i proširenja njegova osnovnog novinarskog rada.

Debitantica pazinske knjižnične “Ćakule”, Vesna Ujčić, predstavila je svoju knjigu “Voknajce moga ditinstva”, koju je, na nagovor svoje kćeri, objavila u vlastitoj nakladi kao poklon sebi za rođendan!

glasistre.hr

1 komentar na “Ćakula s pazinskim autorima”

  1. mirjana napisao:

    ZAŠTO niste i mene pozvali ?

    Mirjana Krsnik

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.