Čarolija u školskim klupama

U OŠ Vladimira Nazora Pazin Područnoj školi Karojba u petak, 17.studenog 2017., nastava je u svim razrednim odjeljenjima održana kroz niz „čarobnih“ aktivnosti. Razrede i predmete ujedinile su teme Harry Potter (20. godišnjica objavljivanja prve knjige), Ivana Brlić Mažuranić (hrvatska J.K. Rowling) i Svjetski dan znanosti (obilježava se 10. studenog).

Od čarobnih riječi, zagonetki i trikova, preko dramsko glazbenih scenskih prikaza bajki, učenici su također imali prilike saznati zanimljivosti o Michelangelovom zlatnom rezu te o mitološkim bićima koja su “živjela nekad davno”, mogli su razgovarati s Hogwarts šeširom i izvoditi čarolije koje podučavaju u „najpoznatijoj školi čarolija“ te izvoditi kemijske pokuse.
Pokusi su u potpunosti odgovarali atmosferi: zvučni i vizualni efekti zlatne kiše, lava lampe, slonovske paste za zube i crne mambe s razlogom su izazivali usklike iznenađenja. Microbit lampice poslužile su za stvaranje „Lumos“ čarolije, a bajki i prigodne glazbe nije nedostajalo. Slike mitoloških bića bile su sakrivene u QR kodovima (Bojana, slavenska božica pobjede, crtež učenice Dinele K.) Provjerite i Vi!

Čarolija u kolektivu prisutna je tijekom cijele godine; da je tome tako pokazuje i opisani projektni dan, koji je samo jedan među mnogima koje kolege složno, radišno i kreativno osmisle.

OŠVNP – Karojba

1 komentara na “Čarolija u školskim klupama”

  1. d napisao:

    Vrlo pohvalno!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.