Cedeviti povijesni prvi naslov prvaka Prvenstva Hrvatske u mini košarci

U Pazinu je nakon dva dana završeno prvo prvenstvo države u mini košarci. Prvak je Cedevita koja je u posljednjoj utakmici bila bolja od Zadra. Odlučila je njihova smirenost u prvoj i drugoj četvrtini kada su tricama preokrenuli rezultat. Treća četvrtina pripala je Zadranima i poveli su i u četvrtoj ali Cedevita ponovno preokreće za konačnu pobjedu.

U polufinalu je prethodno Cedevita bila uvjerljiva sa Križevcima, a Zadar sa Osječkim sokolom. U utakmici za brončanu medalju Osječki sokol je pobijedio Križevce za 10-6. U utakmici za peto mjesto KK Zagreb je u neizvjesnoj utakmici u produžetku bio bolji sa 11-9 od Sonik Puntamike. Također u produžetku za sedmo mjesto Ghia staff Pazin je sa 11-9 bio bolji od Hrvatskog sokola iz Osijeka. Deveto i deseto mjesto su podijelili Kastav i Grafičar iz Ludbrega.

Domaćini su prvi dan oslabljeni impresionirani ušli u utakmicu sa Osječkim sokolom što ih je kasnije onemogućilo da se bore za ulazak među prva četiri. Drugu utakmicu dobili su prvu četvrtinu, tricom u zadnjoj sekundi izgubili drugu i pod dojmom lošeg otvaranja turnira u produžetku izgubili od Sonik Puntamike. Ipak navještaj preokreta u igri i rezultatu je pobjeda u trećoj četvrtini nad prvakom Cedevitom od 12-7 što je uspjelo još samo ekipi Zadra u finalu. Uslijedile su dvije pobjede uvjerljiva nad Grafičarom od 12-4 i već spomenuta nad Hrvatskim sokolom.

Trener Darijo Lukšić sa pomoćnicima Tanjom Ančić i Neviom Ferenčića dojma su propuštene prigode, ali kada turnir završiš sa dvije pobjede uz stjecanje iskustva ne možeš biti nezadovoljan. Svakako treba uz sve pazinske igrače koji su se borili kao lavove spomenuti njihove mame i tate i none i noniće koji su ih uz drugu publiku bučno bodrili. Uz trenerski trojac ipak najveći organizatorski teret podnio je kompjuteraš Jerko Ćus kako u organizaciji live streaminga tako i u izvješćivanju, tako i uz Dausa i Mlekuša u prijevozu igrača, dok su kadeti radili za stolom.

Pored toga dosta igrača je bilo sa zanimljivim genima. U prvaku Cedeviti igrao je Noa Zemljić sin Dubravka Zemljića nekada najboljeg juniora Europe. U viceprvaku Zadru igrao je Perković sin košarkaša Škrljeva, te Mihael Ružić sin Barbare i Tomislava Ružića koji su ih budno pratili. Trener Sonik Puntamike bio je Tomislavov brat Jure, a u ekipi je bio i sin Niko.

U pazinskoj ekipi igrao je Vito Mlatac nećak nekada zlatnog kadetskog playa Edija 1979. godišta. Zaključno može se reći da je pazinski turnir uspješno završio i već razmišljaju o narednom druge godine, završnom drugom prvenstvu države u mini košarci.

KK Ghia Staff / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.