Celija: Svjesni smo očekivanja javnosti

Usprkos velikoj vrućini, u pazinskoj boćarskoj dvorani i na vanjskim terenima, u krajnje ozbiljnoj i profesionalnoj atmosferi, odradili su hrvatski boćarski reprezentativci petodnevne pripreme na prvom okupljanju uoči europske boćarske smotre koje je Pazin domaćin u rujnu.

– Zadovoljni smo pristupom i ozbiljnošću koju su pokazali sami igrači tijekom priprema. Sve je proteklo u veoma zdravoj atmosferi, zadovoljni smo i samim uvjetima koje nam je domaćin pružio, što su potvrdili i sami igrači u pojedinačnim razgovorima sa mnom i mojim pomoćnikom Ritošom – rekao je izbornik Milan Celija nakon posljednjeg pazinskog treninga.

Govoreći o samim igračima, u Pazinu se proteklih dana nalazila krema hrvatskog boćanja sa šireg izbornikovog popisa koji će, pak, tijekom sljedećeg tjedna biti smanjen te će na ponovni susret u srce Istre, koji je planiran od 24. do 27. srpnja, doputovati desetorica odabranih.

– Budući da su već tri-četiri godine neki stariji igrači bili otpisani, a s obzirom  da za mene ne postoje stari i mladi, nego bolji i lošiji, proširio sam popis da
vidim “gdje su”, odnosno koliko mogu dati. Zaslužili su to prije svega svojim igrama kroz proteklo prvenstvo, a spisak je proširen i s nekim mlađim igračima na koje treba ozbiljno računati – pojasnio je izbornik popis od šesnaest imena uoči prvog okupljanja.

– Nakon ovih pet dana imam još uvijek neke nedoumice, pa ćemo ostaviti desetoricu koji će dobiti pojedinačne planove i programe rada kako bi na ponovnom okupljanju u srpnju bili u progresivnoj putanji. Time ćemo dobiti jasniju sliku o mogućnostima samog igrača i pomoći da se lakše odlučimo za one koji će predstavljati Hrvatsku na prvenstvu.

Upravo ta odluka neće biti nimalo lagan zadatak za izbornika. Zna se da Hrvatska spada među četiri boćarske velesile. Hrvatski boćari tradicionalno osvajaju odličja, pa je red da se tradicija nastavi.Isto tako, nakon 1989. godine Pazin, kolijevka hrvatskog boćanja, ponovno je domaćin PEUB-a, gdje će
publika sigurno biti barem “igrač više”, no i zahtijeva više. Stoga je važno dobro odvagnuti koji to momci mogu najbolje podnijeti takav pritisak.

– Igrači i ja svjesni smo da pred domaćom publikom imamo “igrača više”, ali isto tako svjesni smo očekivanja javnosti. Uspjesima reprezentacije kroz proteklo razdoblje letvica je dignuta izrazito visoko. Znamo, i svjesni smo toga, stoga ćemo nastojati da se pripremimo što je bolje moguće. Ipak su to igrači koji su prošli već nekoliko velikih natjecanja, pa ne sumnjam da će i ovo biti odrađeno na zadovoljavajućem nivou – zaključio je izbornik Milan Celija.

Glas Istre, 24. lipnja 2012.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.