Centru za mlade Alarm 13.900 kuna za projekt “Pazin izvan zidova”

Na nedavno raspisanom natječaju „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Centar za mlade Alarm Pazin dobio je 13.900 kuna za projekt „Pazin izvan zidova“.

Iz istog natječaja u 2019. godini su provedena dva projekta: Šetalište – naše zabavno igralište Društva „Naša djeca „ Pazin te „Otkrijmo ljepote prirode“ Planinarskog društva Pazinka.
Projekt „Pazin izvan zidova“ prvenstveno je namijenjen mladima na području Grada Pazina, te se njime potiče kulturni aktivizam mladih u Pazinu. Ideja projekta je stvoriti prostor za mlade koji će uvijek biti dostupan – kako za neformalna predavanja, radionice, koncerte, promocije i slično, tako i za neformalna druženja mladih. Osim toga, vanjski prostor će dobiti nove klupe i stolice te renoviranu pozornicu, koji će se urediti putem ovog projekta i biti dostupan i drugim građanima Pazina.

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Helga Možé, u četvrtak, 5 rujna 2019. je potpisala ugovore s dobitnicima financijskih potpora na natječaju za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ koji je bio raspisan u razdoblju od 15. svibnja do 17. lipnja 2019. godine.

Na natječaju za male projekte „Mali projekti za bolje sutra“ financijsku potporu ostvarilo je 6 organizacija:

  • Projekt „Lego robotika“ , Društvo Naša djeca Poreč u iznosu od  15.000,00 kuna
  • Projekt „Čarobni zvuci – integrativna zvučna pedagogija u razrednoj nastavi“ , udruga Lux vitae iz Vodnjana u iznosu od 14.354,00 kuna
  • Projekt „Tradicionalna brodica moga kraja (prvi suvenir Općine Marčana) “ Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana iz Medulina u iznosu od 14.998,75 kuna
  • Projekt „Uređenje i obnova stanice za sakupljanje mlijeka u naselju Ročko polje“, udruga Sveti Rok u iznosu od 7.600,00 kuna
  • Projekt „Pazin izvan zidova“, Centar za mlade Alarm Pazin u iznosu od 13.900,00 kuna
  • Projekt „Tradicijske radionice“, udruga Labin Art Express XXI u iznosu od 13.500,00 kuna

Zaklada ovaj natječaj raspisuje desetu godinu zaredom, te je kroz cijelo ovo razdoblje podržano 133 projekata ukupne vrijednosti od 1.452.446,32 kuna. U provedbu malih projekata bilo je uključeno preko 3.130 volontera, a korist od provedbe projekata imalo je više od 289.533 korisnika.

Podsjećamo kako se Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana, te su pravo prijave imale udruge sa sjedištem upravo u tim gradovima i općinama, a objava još jednog natječaja očekuje se na jesen.
(dio teksta i fotografija preuzeti su s www.civilnodrustvo-istra.hr)

Centru za mlade Alarm 13.900 kuna za projekt “Pazin izvan zidova”

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.