U subotu “Čeripnja fest”

Udruga za promicanje ekološke kreativnosti i stvaralaštva 5R, u skolopu projekta “Potok znanja” u subotu 20. kolovoza na Zarečkom krovu organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom Čeripnja fest. Čeripnja fest je zamišljen kao manifrestacija koja promiče tradicionalni način pripreme hrane pod pekom tj. čeripnjom.

Manifestacija je natjecateljskog karaktera, a pobjednika će izabrati posjetitelji koji kupnjom tanjura mogu dati svoj glas, za najuspješnije jelo pripremljeno pod čeripnjom. Za tanjur je potrebno odvojiti 15,00 kn, a u cijenu su uključeni pribor, salveta, kruh, čačkalica i glasački listić, te mogućnost neograničenog degustiranja jela. Za pobjednika prvog Čeripnja fest-a osigurali smo  vrijednu nagradu!

Prijaviti se mogu ekipe sa max.3 člana, najkasnije do četvrtka, 18. kolovoza.na br. 095/90 74 908.

Kotizacija iznosi 100,00 kn i uključuje sve potrebno za pripremu čeripnje (meso-teletina, krumpir, luk, češnjak, sol, papar, ružmarin, lovor,vino), a sve prijavljene ekipe mogu koristiti i svoje posebne dodatke i začine.

Program:
10:30 okupljanje sudionika ( prijavljenih ekipa) i početak paljenja vatre te dijeljenje namirnica
12:00 okupljanje posjetitelja i nastavak druženja uz stare igre (briškula, trešete, đaponeza, mora, pljočkanje)
13:00 pokrivanje čeripnji sa žarom demonstracija lončarenja na lončarskom kolu (izrada glinene čeripnje) i druženje uz zvukove tradicijske glazbe (etno, world, ambient…)
15:30 – 16:00 prodaja tanjura za degustiranje jela
16:00 – 18:00 degustacija jela i glasanje za najuspješnije pripreljeno jelo pod čeripnjom
19:00 proglašenje pobjednika i dodjela nagrade

Udruga 5R

3 komentara na “U subotu “Čeripnja fest””

 1. Pajdo napisao:

  Svaka čast, manifestacije u kojima se može izraziti kreativnost okusa, dobro pojest (domaće) i pritom se ok zabaviti su osuđene na probitak u široj javnosti. Kad vidim ovako peku, sline teku. Kad bi još neko spomenuo domaći kruh, kakvu bukaletu supe, pa čak i sangerie sa domaćim vinom. Ajme mati mila.

  1. irina napisao:

   Hvala.
   …što se tiče kruha, naravno da smo o tome razmišljali…biti će domaći kruh spremljen kako su ga nekad spremale naše none uz dodatak jedne super (nažalost zaboravljene) žitarice, PIR-a. Setum Pazin donirao nam je brašno a peku ga u restoranu hotela Lovac!
   Nadam se da je to još jedan dobar i ukusan razlog za doć do Zarečkog u subotu!

 2. Ždaja napisao:

  To se traži! Bravo!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.