Cerovlje: Teška prometna nesreća na Ipsilonu. Autobusu otpao kotač i usmrtio vozačicu

2Njemačka državljanka (55) poginula je u stravičnoj prometnoj nesreći na dionici Istarskog ipsilona između Cerovlja i Lupoglava u četvrtak oko 19.30 sati. Cesta je za sav promet bila zatvorena do oko 1 sat u petak ujutro radi očevida i čišćenja kolnika, piše Glas Istre.

Prometna nesreća se dogodila kada je na autobusu Črnja tours iz Rovinja u vožnji ispao zadnji lijevi kotač i udario u automobil Fiat Stilo njemačkih oznaka kojim je iza autobusa u smjeru Pazina upravljala 55-godišnja njemačka državljanka. Kotač je udario u prednji desni dio automobila te je proletio doslovno po sredini, odnosno po krovu automobila, a potom je udario u prednji dio kombija čakovečkih oznaka koji je naišao iz suprotnog smjera u pravcu Učke. Od siline udarca Fiat je totalno uništen, a na krovu je nastao kanal, dok je kombi znatno oštećen s prednje strane.

Automobil se nakon udarca kotača djelomično zarotirao i udario u zadnji lijevi dio autobusa, a kombi se zaustavio stotinjak metara dalje, dok se kotač zaustavio pored kombija. U stravičnoj nesreći je vozačica na licu mjesta preminula, a njezin suprug, također njemački državljanin je prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje te se ne zna još težina njegovih ozljeda. Vozač kombija je prošao bez ozljeda.

Jedan od očevidaca cijelog događaja nam je kazao da se sve odigralo strahovito brzo i da nije bilo vremena za nikakvu reakciju.

– Kotač se odvojio i silovito udario prvo u automobil, a potom u kombi i tada sam zakočio. Prizor nakon sudara je bio strašan, a iskreno sam strahovao da će biti više mrtvih i ozlijeđenih. Nedugo nakon dojave došla je ambulanta, policija i vatrogasci i cesta je službeno zatvorena, kazao nam je jedan vozač.

Sličnu izjavu dobili smo od vozača kamiona koji se kretao prema Učki i koji se našao odmah iza kombija nakon nesreće. Pokušali smo od vozača autobusa Črnja tours dobiti neku izjavu, no nije imao želje pričati jer je još bio u šoku. Autobus Črnja toursa se vraćao sa izleta pun ruskih gostiju, srećom nitko od njih nije stradao niti je ozlijeđen.

– Radi se o nesretnom slučaju i nisam sposoban davati izjave, u šoku sam još, kazao nam je kratko vozač autobusa.

Pulska prometna policija je do iza pola noći obavljala očevid, a nadgledala je zamjenica pazinskog Općinskog državnog odvjetnika Suzana Bulić.

Na kraju očevida nam je izjavila da će tijelo biti prebačeno na pulsku patologiju, a naložila je vještačenje autobusa i automobila Fiat Stilo radi utvrđivanja svih činjenica zbog kojih je došlo do teške prometne nesreće. Na kraju očevida je pozvan i mehaničar koji je skinuo i preostali kotač s lijeve strane autobusa radi foto dokumentiranja, a oba kotača su spremljena u bunker autobusa te će biti vještačena. Pored kotača koji je otpao pronađen je jedan od vijaka koji je držao kotač, a na ležištu je nakon skidanja drugog kotača vidljivo da je vijak odlomljen.

Pazinski vatrogasci su za cijelo vrijeme trajanja očevida osvjetljavali dionicu kolnika, a djelatnici Bina-Istre su zatvorili za ulaz vozila Ipsilon od čvorova Rogovići do Lupoglava i promet preusmjerili okolnim pravcima. Nakon odvoza kombija, automobila i autobusa počišćen je kolnik i normaliziran promet. Vještačenjem će utvrditi zašto je došlo do pucanja vijka i otpadanja kotača.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.