U Cerovlju postavljena e-bike punionica

U petak 21. srpnja 2017., u Cerovlju je u pogon puštena druga punionica električnih bicikala na području Turističke zajednice središnje Istre (TZSI). Postavljanje punionice financirale su Turistička zajednica Istarske županije i Općina Cerovlje, a prilikom puštanja e-bike punionice u pogon, načelnik Emil Daus istaknuo je kako je specifičnost reljefa i ljepota krajobraza ovog dijela Istre izazov profesionalnim i rekreativnim biciklistima te da bicikli s električnim pogonom uvelike proširuju mogućnost uživanja u ovim ljepotama i onim nešto manje aktivnim gostima.

Kako je nadalje istaknuo, osim samih ljepota prirode, s električnim biciklom moguće je posjetiti i pogledati bogatu kulturnu baštinu, kaštele na području Paza, pitoreskni Draguć, crkvice s freskama i ostale znamenitosti. Također, naveo je kako smatra da je postavljanje e-punionice u Cerovlju, u neposrednoj blizini trgovine, caffe bara i restorana, veliki doprinos u razvoju turizma na području Općine te se zahvalio TZ Istarske županije, TZ Središnje Istre i ostalima koji su pomogli da se
ovaj projekt realizira.

Na području Općine Cerovlje trenutno je 40 smještajnih jedinica, odnosno 167 kreveta, što je u odnosu na proteklu godinu povećanje za pet posto u smještajnim jedinicama i šest posto u broju kreveta. U prvih šest mjeseci 2017. godine ostvareno je 480 dolazaka i 2.575 noćenja, odnosno 60 posto više u dolascima i čak 94 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Tijekom sljedećeg tjedna, punionica za sve popularnije električne bicikle, bit će postavljena u općini Tinjan, a do konca rujna na području TZSI bit će obilježene dvije biciklističke staze – “Staza vodopada”, koja prolazi kroz područje općine Cerovlje i grada Pazina te “Od lokve do lokve” na području općine Tinjan. Obilježavanje navedenih biciklističkih staza još je u travnju kandidirano na natječaj Hrvatske turističke zajednice za potporu turističkim zajednicama na nerazvijenim područjima, a rezultati istog trebali bi biti poznati do konca srpnja.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.