Cestovno prvenstvo Hrvatske: Kišerlovski i Ferenčić na podiju

2Biciklisti pazinskog kluba vratili su se sa odličnim rezultatima s cestovnog biciklističkog prvenstva Hrvatske u Topuskom u organizaciji BK Roda iz Siska te time najavili dobru formu za drugi dio sezone.

Od 19. do 22. lipnja vozila se jedna od najjačih biciklističkih etapnih utrka u regiji, „Utrka po Sloveniji“. Portugalac Tiago Machado (Team NetApp – Endura) pobijedio je u generalnom poretku dok je na dobrom 20. mjestu za pazinsku Meridianu Kamen završio Emanuel Kišerlovski.

21. lipnja održala se i biciklistička utrka ”Uspon na Zavižan” (od 0 do 1594 m nadmorske visine) gdje je prvo mjesto osvojila seniorka Antonela Ferenčić.

Ostali biciklisti Meridiane Kamen nastupili su na 6. Kriteriju Oroslavje 2014. (21. lipnja). Luka Stranić pobijedio je u kategoriji „Početnici A“. Matei Bizjak pripalo je 3. mjesto (Početnici C), dok je kod kadeta Andrej Bizjak završio na 12. mjestu. U kategoriji do 23 godine srebro je osvojio Endi Širol. Peter Kozlovič ciljem je prošao kao petoplasiran.

27. i 28. lipnja održani su kronometar i cestovna prvenstva Hrvatske u Topuskom u organizaciji BK Roda iz Siska. Kod seniora, Emanuel Kišerlovski se popeo na oba postolja, osvojivši treće mjesto na kronometru (1. mjesto Bruno Maltar, 2. mjesto Josip Rumac) te drugo mjesto na cestovnoj utrci (1. mjesto Radoslav Rogina, 3. mjesto Matija Kvasina).

Na cestovnom prvenstvu kod seniorki Antonela Ferenčić osvojila je drugo mjesto iza Mie Radotić te ispred Wande Svrakić. Kod početnika do 13 godina Matea Bizjak osvojila je 5 mjesto. Luka Stranić završio je na 6. mjestu (Početnici U15) dok je kadet Andrej Bizjak imao 14. vrijeme.

Santoro 12. u Italiji

75. jednodnevna utrka Giro dell’Appennino vozila se u Italiji 24. lipnja na kojoj je vozač Meridiane Kamen Antonio Santoro osvojio 12. mjesto. Santoro je na cestovnom prvenstvu Italije završio na 19. mjestu. Pobjednik je bio Vincenzo Nibali.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.