Četiri poslovne lekcije

1. poslovna lekcija:

Čovjek se počeo tuširati odmah nakon seksa sa svojom ženom, kad netko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja
oko toga tko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u ručnik i spusti se niz stepenice.
Na vratima ugleda Peru, prvog susjeda. Prije nego išta zausti, Pero joj reče: “Dam ti 800 eura ako skineš taj ručnik.” Nakon kratkog razmišljanja, žena skine ručnik i stade gola pred Peru.
Pero joj odmah dade 800 eura i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u
ručnik i popne se na kat. Pošto uđe u kupaonicu, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita: “Tko je to bio?” “Pero, naš prvi susjed.”, odgovori ona. “Sjajno”, reče muž, “je li spomenuo da mi duguje 800 eura?”

Pouka: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podijelite sa svojim suradnicima, možete spriječiti moguće opasnosti.

2. poslovna lekcija:

Dok je vozio auto, svećenik kraj puta ugleda opaticu. Zaustavi se i ponudi joj prijevoz, što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sjede i prekriži noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja koljena.
Svećenik baci pogled i umalo ne izazove nesreću . Nakon što je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koljeno. Opatica ga pogleda i reče: “Oče, zar se ne sjećate 129.Psalma?” Svećenik se trzne i duboko ispriča, pa skloni ruku.
Promijenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koljeno.. Opatica mu opet reče:”Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma?” I još jednom svećenik joj se ispriča, rekavši: “Oprostite, sestro, ali tijelo je grješno.” Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu značajan pogled i ode. A svećenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. Psalam. U njemu je pisalo: “Idi naprijed i traži, produži dalje i spoznat ćeš vrhunac slave.”

Pouka: Ako nisi dobro informiran o poslu koji radiš, možeš propustiti sjajnu priliku.

3. poslovna lekcija:

Prodavač, službenica i direktor odoše na ručak i na stolu u restoranu nađoše staru svjetiljku. Protrljaše je, a iz nje izađe duh u oblačku dima i reče: “Obično ispunjavam tri želje, ali troje vas je pa ću svakome od vas ispuniti po jednu.”
“Prvo meni!”, reče službenica,”Želim biti na Karibima, voziti gliser i da me ne zanima ništa na svijetu.” >Puf!< I ona nestade. Prodavač, u čudu, reče: "Ja sam sljedeći! Ja sam sljedeći! Želim biti na Tahitiju, ležati na plaži sa svojom privatnom maserkom i zauvijek biti okružen pina-coladom i ljubavlju svog života." >Puf!< I on nestade. "Ti si na redu.", reče duh direktoru. A on reče:"Želim da se ovo dvoje poslije ručka vrate u ured.." Pouka: Uvijek pustite šefa neka govori prvi.

4. poslovna lekcija:

Vrana je cijeloga da na sjedila na drvetu ne radeći baš ništa. Zeko je ugleda i upita: “Mogu li i ja sjediti kao i ti i ne raditi ništa cijeloga dana?” Vrana odgovori: “Naravno, zašto ne?” I zeko sjedne na zemlju ispod vrane, pa počne dremuckati. Iznenada se pojavi lisica, skoči na zeku i pojede ga.

Pouka: Ako već sjediš i ne radiš ništa, znaj da moraš sjediti jako, jako visoko.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.