Četverosatno zasjedanje za kraj mandata

Prepuna vijećnica, obiman dnevni red brojne, rasprave i polemike te izglasavanje nepovjerenja dosadašnjoj ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta, Sonji Matijašić obilježili su gotovo četverosatnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Pazina održanu u četvrtak, 28. ožujka 2013. Bila je to posljednja sjednica Vijeća u ovom sazivu prije lokalnih izbora koji će se održati 19. svibnja. Uz 11 prisutnih vijećnika (odsutni su bili Mirjana Ćus i Mladen Sironić), sjednici su prisustvovali i oboje zamjenika gradonačelnika, pročelnici upravnih odjela, pojedini stručni suradnici, predstavnici talijanske manjine i umirovljenika.

Vijećnici su u aktualnom satu postavili brojna pitanja.
Elvisa Visintina (IDS) zanimalo je da li je točna informacija da se ukida željeznički teretni promet između Buzeta i Pule te je li to naznaka ukidanja i putničkog prometa u Istri.
Gradonačelnik Krulčić rekao je da ima informaciju da se od 08. travnja planira privremeno ukinuti teretni željeznički promet istarskim prugama, izrazio je zabrinutost i čuđenje takvom odlukom te dodao kako će se od HŽ Carga tražiti promptno očitovanje o toj odluci jer je u pitanju 40-ak radnih mjesta.

Viktor Lakoseljac (HDZ) podsjetio je na svoje pitanje s početka mandata o statusu boćarske dvorane i upitao gradonačelnika zašto Grad ulaže znatna sredstva u tuđe vlasništvo.
„Početkom mandata zatekli smo čudnu situaciju s dvostrukim najmom boćarske dvorane“, rekao je gradonačelnik i dodao kako se još uvijek nije uspjelo s vraćanjem dvorane u gradsko vlasništvo, a na svaku intervenciju prema nadležnom sudu dobiva se odgovor da je predmet „u rješavanju“. Ono što je ipak riješeno je korištenje dvorane u korist Zajednice sportskih udruga. „Svako korištenje dvorane iziskuje trošak“, rekao je Krulčić, a ulaganjima za potrebe Grada prebija se troškove korištenja dvorane.

Lakoseljac je pitao i o planiranoj trasi Istarskog ipsilona na dionici Rogovići-Ivoli i mogućnosti da se trasa novog traka prebaci sa sjeverne na južnu stranu kako bi se izbjeglo skupo obeštećenje građana čije se nekretnine, dvorišta i okućnice nalaze na putu planirane trase. Gradonačelnik je rekao da se zbog nedostatka sredstava nije u potpunosti uspjela postaviti rasvjeta i urediti pločnici oko novog rotora na Štranjgi. Riješen je veći dio pješačkih zona i rasvjete, izrađena je projektna dokumentacija, a predstoji dogradnja kružnog toka u sklopu koje će se urediti i 100-ak metara pločnika.

Stjepana Gabrića (HDZ) zanimalo je koje su cijene i koliko je dosad plaćeno za idejne studije, projekte i arhitektonska rješenja za gradnju škole na Starom Pazinu, dogradnju područne škole u Trvižu i rekonstrukciju matične osnovne škole u Pazinu.
Pročelnica Maja Stranić Grah rekla je da su neki od navedenih projekata još iz 2004. godine, kako su svi projekti koji su naručeni u 2012. i plaćeni, jedan je projekt dobiven besplatno, a detalje je Gabriću obećala u pismenom odgovoru.

Stanko Mališa konstatirao je kako se već desetljećima govori o nekim temama poput autobusnog kolodvora, sportske dvorane…a događaju se nikakvi ili tek neznatni pomaci.
Gradonačelnik mu je replicirao kako je zajedničkim naporima riješeno pitanje vlasništva autobusnog kolodvora, uveden komunalni red i ponovo otvoren javni WC, kako je putem akcije mladih kolodvor obojan i uređen te da je dobiveno projektno rješenje.
Kad je u pitanju sportska dvorana „…za 15 dana počinju radovi koji će svima u gradu itekako biti očiti!“ rekao je Krulčić i obavijestio vijećnike kako je tijekom poslijepodneva riješen i posljednji pripremni korak odnosno dobivena je suglasnost Vlade HR za kreditno zaduženje Grada.

Vijeće je prihvatilo izvještaje o radu i financijskom poslovanju Gradske knjižnice, Muzeja Grada Pazina i Osnovne škole Vladimira Nazora.
Iva Ciceran, ravnateljica Knjižnice ponosno je istaknula renoviranje prostora nakon više od 30 godina i to uz financijsku pomoć Ministarstva, Grada i brojnih donatora i volontera. Iako je knjižnica dobro financijski poslovala zabilježen je manji minus prvenstveno stoga jer Općine pazinštine nisu u potpunosti ispunile svoje obveze.

„2012. godina bila je najznačajnija i najzahtjevnija godina za Muzej Grada Pazina u posljednje vrijeme“, rekao je ravnatelj Muzeja Denis Visintin nabrojavši brojne programe i projekte koji su tijekom protekle godine ostvareni uz financijsku pomoć Grada, Županije i države, ali i međunarodnih sredstava, posebno apostrofirajući sudjelovanje u projektu ARHEO-S.

Ravnateljica Osnovne škole Zdenka Turkalj Čohilj naglasila je kako je „…2012. bila vrlo teška godina, a predstoji nam još teža 2013.!“ Grad redovito podmiruje obveze prema školi, ali ima nekih dugovanja iz ranijih godina koje bi trebalo riješiti te povećati sredstava za tekuće održavanje obzirom da škola radi u čak 11 objekata. Trenutni dug Grada prema školi iznosi 205.000 kn koji se prema riječima gradonačelnika planira podmiriti do 30. lipnja.

Vijeće je donijelo niz drugih odluka. Usvojena je nova Odluka o nerazvrstanim cestama, pokrenut je postupak kupnje 3152 m2 zemljišta za dogradnju područne škole Trviž. Raspisani su izbori za VMO Trviž koji će se održati 19. svibnja zajedno sa lokalnim izborima, a u Odluci o izboru članova VMO Grada Pazina smanjen je potreban broj potpisa za pravovaljanost kandidacijskih lista koje predlažu birači. Prihvaćeni su Izvještaj o radu Gradskog savjeta mladih i izmjene i dopune Poslovnika Gradskog vijeća Grada Pazina.
Vijećnici su saslušali Izvještaj o radu Gradonačelnika Grada Pazina za srpanj-prosinac 2012. godine i Izvještaj o radu Gradskog vijeća za 2012. godinu.
Odlučeno je i tko su ovogodišnji dobitnici priznanja i nagrada Grada Pazina. Grb Grada Pazina na Dan Grada dodijeliti će se Porečko pulskoj biskupiji povodom stote obljetnice izgradnje zgrade Pazinskog kolegija. Plakete Grada Pazina dobiti će nedavno umirovljeni svećenik, mons. Ivan Bartolić i stostruki darivatelj krvi Mladen Rimanić.

Zajedničkom fotografijom vijećnici su zaključili svoj četverogodišnji mandat u vijećničkim klupama, a predsjedavajući Valter Milohanić, pozvao je sve prisutne na „…mini-zakusku za kraj mandata!“

Redakcija iPazin.net

Fotografije:
Arhiva iPazina
Fotocentar Pazin, vl. Tedi Brajković

34 komentara na “Četverosatno zasjedanje za kraj mandata”

 1. pazinjan napisao:

  mene zanima ako mi tko može odgovoriti koliki je godišnje trošak vijećnika na slici za grad pazin. mislim na (trošak sjednica, cipelarina, putnih troškova, itd.)
  hvala.

  1. pasutica napisao:

   Oko 1,6 milijuna kuna (bruto, sa svim dodacima i naknadom za odvojeni život).

  2. Valter napisao:

   Godišnji trošak Gradskog Vijeća Grada Pazina iznosi 150.000,00 kn. Radna tijela Gradskog Vijeća Grada Pazina oko 60.000,00 kn. Vijećnik po sjednici ako prisustvauje dobije 255,00 kn, član radnog tijela 160,00 kn. Podsjećam sve one koji konstantno nagađaju iznose da se Proračun Grada Pazina nalazi na stranicama Grada Pazina i svatko ga može pročitat.

 2. Anonimno napisao:

  ovaj saziv definitivno je pokazao koliko koliko može biti apsurdna politička situacija. Naravno, prošle su četiri teške godine pogođene krizom i recesijom, što je uzrokovalo puno više posla za djelatnice Zavoda, C. križa i ostalih. Ništa se u Pazinu nije u gospodarskom smislu pomaklo naprijed. Od velikih stvari koje su se desile definitvno su obilježili krah Purisa, a od infrastrukture razvoj poslovnih zona, izgradnja kružnog toka na Štranjgi i napokon početak gradnje dvorane. Ostale stvari, poput POSa, debelo su zakazale. Ocijena dovoljan u tom smislu bila bi realna.
  Politički gledano, sve opcije su unazađene nekim svojim nepromišljenim potezima. IDS nije promovirao niti jednu novu facu, a neki stari asevi poput Davora Slokovića pokazali su da su pošli na ocat. Neke nove face poput Ines Kovačić i Vladimira Krulčića pokazale su jedino svoju želju za uhljebljenošću, a neki radom. Pogotovo dotična dogradonačelnica, koja definitvno niti jednim svojim primjerom nije zaslužila mjesečna primanja koja je redovito dobivala za to. Bilo bi pošteno da ih i vrati, no to ni najbolji Istrakonovi autori se ne bi sjetili. HNS je je dnako D. Bravar, koji nit smrdi nit miriše. SDP je dobio befel a ne surađuje s IDSom, što znači da za ništa ili malo glasova više neće imati dobre dogradonačelničke pozicije. Smrću Bruna Rabara izgubili su jako puno, a kao ni njihovi trokozni partneri, nisu profilirali neko novo ime.Uvođenje mladih snaga poput Ive Rumin, nije bio korak naprijed, s obzirom da mladi nisu napravili ništa.
  Renato Kalac svojim šahovskim potezima ostat će upamćen i vjerojatno spremljen u ropotarnicu. Izlazak iz HSUa, vođenje Vijeća, rad Zagoru iza leđa i na kraju legendarni odlazak iz vijećnice za glasanje Matijašićki bit će upamćen falinge. S druge strane, mora se priznati da je svojim pitanjima vrlo često bio u pravu. HDZovska vezna linija Gabrić-Lakoseljac-Mališa nije donijela ništa dobrog osim što su pojedini članovi ovog trojca definitvno mnogo učinili za svoj kućni proračun. Politiziranje, ideologiziranje, podilaženje Crkvi i desnom biračkom tijelu ponekad su stavljali na bitnije mjesto od realnih i stvarnih problema kojima su se lokalni vijećnici trebali baviti. Nezavisni vijećnici su pokazali jedan kontinuitet (Čubrić, Zagor) i jedan ženski diskontinuitet. Zeleni i nezreli vrlo često bi uletavali u kompromise iz kojih nisu ništa dobivali, a davali su puno.Bavili se politikom, na kavanski način, egotripali na krivim mjestima, a bilo je tu i bavljenja time iz osobnih razloga kod pojedinaca. U političkoj močvari iskazali su ponajviše naivnosti. No, pozitivno je da se za njih može reći da su najviše zastupali opće interese građana, da su nadigli ideološke razmirice i koalirali s HDZom, potakli smjenjivanje ravnateljice POU i obnovu kino djelatnosti. Na kraju, za njih je to bilo razdoblje učenja, koje je predugo trajalo.
  Sve u svemu, kad se uzme sve u obzir, u protekle četiri godine nije se profilirao niti jedan pojedinac (osim gradonačelnika). Krulčić ima tu nesreću da se nalazi u IDSu, stranku koja evidentno radi na centralizaciji Istre.

  1. bibo napisao:

   Moram priznati da je ovo vrlo suvislo, jezgrovito i objektivno promišljanje.
   Ima tu još par detalja koje nisi uočio pošto uglavnom nisu u žiži javnosti i na uličnim pregovaranjima, ali sve je to OK s obzirom na kvalitetu osvrta. Dobar pos’o.

  2. uvid napisao:

   Dobar uvid. objektivno. bravo!

  3. bravo napisao:

   Blago nama imamo profiliranog Krulčića koji je profiliran sredstvima za promidžbu grada iz gradskog proračuna.

  4. Ernestwhf napisao:

   Sjajno, osim ono sa Krulčićem, sve potpisujem. Krulčić je također promašio, samo što “stoka sitnog zuba” neće prepoznati.

 3. lenstina napisao:

  ukljuci se, nemoj samo komentare bacat, pogledaj stranice grad i proracun u sluzbenim novinama. Ne izmisljaj cipelarine, vijecnici dobiju 250 kn po sjednici ca je medju najmanjim naknadamau istri, manje nego neke opcine koje ne podmiruju dugove za hitnu pomoc, vatrogasce (sve to kaznjivo zbog ugrozavanja sigurnosti i zivota ljudi, ali pravosudje ne postupa po ptom pitanju), knjiznicu, skolu, vrtic…

  1. vecnik napisao:

   250kn previše je i to. kemu je stalo do pazina delat će i gratis! pogotovo u ovoj krizi.

 4. Anonimno napisao:

  Zar ti misliš da je 250kn malo?

 5. pazinjan napisao:

  samo sam pitao koliko je to love? znači trošak 1,6 mil. kuna je točno?

  1. bibo napisao:

   U biti, gledao sam sada u proračunu, s doprinosima i svim davanjima radi se o skoro dvostrukom iznosu, odnosno o oko 2,7 milijuna kuna, što je 5% proračuna.

 6. pazinjan napisao:

  GROZNO! 2,6 – za plakanje kako nema love! Moj prijedlog je da se vijećnici u slijedećm mandatu odreknu svih primanja u korist grada pazina. 2,6 miljona kuna nam je kredit za dvoranu pa neka eto kada se toliko zalažu za boljitak i vole pazin tako to i pokažu! Neka se prijave oni kojima je stalo do pazina a ne oni koji si dodatno popunjavaju kućne budgete!

  1. pasutica napisao:

   Opusti se. zaj*vam se jer uvijek doskočite na volej na iste fore. Možemo staviti i 4,7 milijuna, to je skoro 10% budžeta.
   Nemojte dizati revoluciju dok vam je teško saznati osnovne činjenice ili “prosurfati” 3-4 minuta i saznati sve podatke – odi(te) na pazin.hr i provjeri(te) iznose ili pogledajte što je napisao Valter malo višlje.
   Manje visit na revolucionarnim medijima kao što je fejzbuk.

   1. forza_pazin napisao:

    i malim bebama je jasno da se kroz izvještaj grada pazina ne mogu saznat točni podaci. Pa ima miljon načina da se vijećnicima podijeli još neka lova a da se to prikrije u nekim drugim troškovima.

    1. Anonimno napisao:

     Sve je kako je napisa Valter, nema magle, nema drugih načina financiranja vjećnika, naknada vijećniku 255,00 kn po sjednici naknada članovima odbora i komisija (tu je Valter pogriješija) jer je 109,00 kn po sjednici, ako si predsjednik komisiji ili odbora 136,00 kn po sjednici. Prosječno vijećnik ako želi samo pročitat materijala za sjednicu treba izgubit oko 5 sati, a za cjelovitu pripremu još 10 sati ( radnih). Nikakvih drugih primanja ili privilegija nema (ako izuzmemo pravo da ga se pljuje, blati i proziva, načešće anonimno).
     Izbori su još se moreš kakndidirat za svaku od tih fantastičnih funkcija.
     Ja sam jednom probao, HVALA ne više!

 7. Anonimno napisao:

  Isto tako meka se smanji plaća gradonačelnika i i zbace dva zamjenika.Koje su to gluposti dva zamjenika gradonačelnika.

  1. identitet napisao:

   Slažem se. A pazi ovo:
   http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/u-groznjanu-obavezan-donacelnik-hrvatske-manjine-392478

   “Poreč, Rovinj, Umag i Pula imat će nakon svibanjskih lokalnih izbora uz gradonačelnika i tri zamjenika, za što moraju uskladiti svoje statute s izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.”

   E sad, da biš bio u trendu, moraš raspaliti i po zakonima, ne samo po lokalnoj braći :)

   p.s. da su zamjenici angažirani i da se trude u operativi, njihova funkcija bi čak i imala smisla.
   p.p.s. naši zamjenici nisu profesionalci, čime dobivaju svojih oko 2.500 kn neto mjesečno :)

 8. Franjo napisao:

  Sad je vrijeme ako nešto želite promijeniti. Kandidiraje se i razriješite sve što tišti Pazince.
  Sada je vrijeme da postanete gradonačelnik.
  Nudu vam se mogućnost postati predsjendikom gradskog vijeća.
  Možete drmati gradom, smjenjivati direktore, otvarati poslovne prostore, zatvarati one koji onečišćuju okoliš, otvarati kuće za pse, pisce i slikare….
  Sad je vrijeme, kandidirajte se. U protivnom će sve to raditi oni koje prezirete. Neka im jer su odvažni, kandidiraju se pobjeđuju i vladaju, a vi se sveznajući anonimni frustrirani genijalci samo iživaljavate na internetu. Nikad ništa od vas. Kandidiraje se i pokažite da znate upravljati svijetom koji se ne sastoji isključivo od interneta i facebooka.

 9. . napisao:

  Franjo, da li si ti zaista Franjo. Dat ću podršku mladima ako ih bude. Dva zamjenika gradonačelnika je glupost. Očito je bavljenje politikom dobar posao, jer bogme 2.500 kn plus plaća nije loše kad znamo da mnogi neće imati i nemaju ni takvu penziju i moraju živjeti. Gradonačelnik ima veliku plaću i neka radi za nju makar i cijeli dan jer zato i ima plaću.

  1. Franjo napisao:

   Dobro zaključuješ – bavljenje politikom je dobar posao. Zbog zarade se ljudi i bave politikom. Samo budale misle da netko vlada za opće dobro. Svatko koji uđe u politiku želi zaraditi bez obzira što govori. Tko je taj, napiši, koji daje a za uzvrat ništa ne traži?
   Odvaži se, kandidiraj se i kad postneš gradonačelnik ukini sve to što ti smeta. Ukini zamjenike, ukini si plaću, gradsku administraciju i zgradi gradske uprave napravi dom umirovljenika.

 10. nebo napisao:

  Aaaa, muka mi je od tih frazetina…

  Jedno je reagirati na rasipanje sredstava, tjerati svoje predstavnike da budu što odgovorniji, reagirati kad lokalna i državna uprava ne rade dobro svoj posao itd. itd. , ali prosipati gluposti o tome da bi svi trebali raditi besplatno u Gradu je jedna od najvećih gluposti. I to vjerojatno sipaju oni koji u životu nisu odvolontirali ni sata nigdje.

  Ok, dakle, koje su, po ovima što misle da treba volontirati, opcije?

  Ukinuti demokraciju? Uvesti namjesnika (koji će volontirati? I onda tjerati i druge koji mu pomažu da volontiraju? Odluke će donositi on iz glave jer je preskupo i presporo da više njih vijeća o tome, pa makar volonterski. I onda će njegovi vojnici (volonteri) ubirati desetine od građana. Jer iz nečega se moraju platiti npr. barem oni koji čiste grad (ili da se i njih prisili da volontiraju?), ili tete u vrtiću (ili da i one volontiraju? Ili još bolje, da zatvorimo vrtiće jer bolje da mame odgajaju djecu nego da volontiraju na svojim radnim mjestima)… Zgradu Grada dati siromašnima (još jedna tipična populistička misao). Ne treba nam ni zgrada, ni Grad kao takav.

  Demokracija košta! Izbori koštaju, sjednice koštaju, uprava košta. Samo oni koji nikad nisu bili ni na kakvoj sjednici ili oni koji su na sjednice dolazili nepripremljeni mogu misliti da se na sjednicama mlati prazna slama i da je to pis of kejk. Svatko tko želi dobro raditi na sjednicama, mora se pripremati više sati. I onda još par sati provesti na sjednici.

  Je li opcija ta da se ljudima ne priznaju ti sati pripreme i raspravljanja pa da se onda još manje ljudi želi kandidirati i baviti politikom? Osim toga, zašto se intelektualni rad konstantno podcjenjuje,zašto nekog majstora ne pitate da volontira, ili mislite da je baviti se javnim poslovima manje zahtjevno od popravljanja špine?
  Ili je poanta ta da građani malo mućnu glavom, kandidiraju se, a na krau izaberu one najbolje koji će tih 100 ili 200 kuna po sjednici stvarno zaslužiti i dati najbolje od sebe?

  Ne postoji odgovorna, transparentna i poštena vlast ako je građani ne prisile da bude takva. A to se ipak ne postiže anonimnim komentiranjem i prosipanjem neargumentiranih i nepromišljenih izjava (iako daje na živosti).

  Ja nemam veze s Gradom ni strankama, pa ne branim “svoje”. Ovdje je, naprosto, riječ o principima.

 11. . napisao:

  Nebo, pričaš gluposti, nitko ne želi raditi za badava, to se podrazumijeva. Ali objasni ti meni uz veliku plaću gradonačelnika, zašto dva zamjenika?
  Zašto? Ajde odgovori.

  1. Anonimno napisao:

   Ma “nebo” je u pravu, slažem se da je upitno da li trebaju dva, tri ili samo jedan zamjenik gradonačelnika.
   No funkcija zamjenika gradonačelnika je po mom mišljenju neupitna. On naprosto treba zamjenjivati gradonačlenika kad je isti na službenom putu, bolovanju, GO i sl. Dijapazon poslova gradske uprave je iznimno širok i zasigurno gradonačelnik sam ne može pokrivati sva područja, niti ima sposobnosti niti ima mogućnosti. Pogledaj Zakon o JLi P S pa češ vidjeti koja su to područja u nadležnosti grada. Ako dobar zamjenik gradonačelnika vodi određeni dio tih poslova na pravi i kvalitetan način onda on može dati veliki doprinos kvaliteti života u jednom gradu. Neke su i zadaće po sili zakona date u nadležnost i stručno vođenje zamjeniku gradonačelnika. Dakle ako se ti poslovi vode kako treba oni mogu uštedjeti i novac i vrijeme. Naši zmjenici imaju mogućnost biti i na punoj plaći, a nisu. Takvih primjera ima puno. Plaća moje žene iznosi približno kao i naknada zamjenika gradonačelnika i ne mislim pri tome da je naknada zamjenika gradonačelnika Pazina prevelika (ako on odradi kvalitetno svoj djelokrug poslova), ali mislim da je plaća moje supruge i njenih radnih kolegica ponižavajuća za posao koji rade.

   1. hehehe napisao:

    znači ispada da kad je gradonačelnik na bolovanju da su zamjenici prisutni. ma di su prisutni samo ako fušare na svojim radnim mjestima. ma di to ima. to je su izmišljene političke funkcije kako bi uljebili stranačke kolege.bljak.
    u općini ih ima ionako previše takvih i vrijeme je za velike rezove. (isto tako i u cijeloj RH).

 12. Anonimno napisao:

  Anonimus, ne mogu se oteit dojmu da iz tebe progovara neki lik iz gore navedene priče. Mene zanima kako će zamjenik gradonačelnika kvalitetno obavljati posao ako je zamjenik već zaposlen.I zašto 2 zamjenika? Neka nam zamjenici iznesu što su radili cijelu godinu za plaću od 2.500 kn. Nije odgovor idi ti, nego da li to treba? Po meni bi u u gradu trebala biti zaposlena osoba koja već nešto radi i da je upoznata s materijom i kad nema gradonačelnika da uskoči. Kako na radnom mjestu nema 3 zaposlena več kad netko fali netko uskače, tko poznaje posao. Neka nam netko kaže, što su ti zamjenici radili. Mislim da to zaslužujemo.

  1. tomcub napisao:

   Broj zamjenika gradonačelnika određen je Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi (članak 41.). Pazin ima dva zamjenika jer je sjedište županije.

   1. hahahaha napisao:

    Eto, jednostavan odgovor, a toliko ste kukurikali umjesto da pogledate što kaže zakon.
    Sad drugo je pitanje jesu li dogradonačelnici savjesno obavljali svoj posao, ali za tu je odgovornost ipak kriva/zaslužna njihova stranke koja ih je postavila na to mjesto, dakle IDS i SDP.

    1. Franjo napisao:

     Ma ljudi kandidirajte se i onda kada pobjedite smanjite broj zamjenika gradonačelnika i povečajte plaće svojim suprugama. Kandidirajte se i ponudite programe. Zašto toliku mudrost potiskujete u sebi. Nije vam lako, a Pazin, Lijepa naša, ma šta naša civilizacija vapi za vašim mozgovima. Živio iPazin portal znanja.

 13. . napisao:

  Ti koji nisi Franjo a predstavljaš se kao Franjo, jako te boli. Biti će kandidata ali zakon ovamo, zakon onamo, 2 gradonačelnika je previše i sigurno puno njih zanima što su radili protekle gopdine. Ako je Pazin tako važan zašto je tako zapostavljen? Autobusna stanica, ruglo grada. Sad su izbori pa ste mogli riješiti i aut. stanicu.

 14. Franjo napisao:

  Ti koji si . (točkica), a možda i jesi. Zašto to nebi bio, kada danas svatko može biti tko hoće. Možeš, recimo iako imaš pimpek biti curica, ako se tako osjećaš. Što se mene tiče slobodno budi . (točkica) ako se tako osjećaš. Ja se ponosim svojim imenom jer ga je nosio prvi hrvatski predsjednik, a sada i papa. A tebi i svim točkicama poručujem prihvatite se posla i shvatite da vam je Bog dao dvije ruke i mozak da stvarate, ali i da se borite protiv nepravde. Meni je zahvaljujući mojim rukama za sada dobro u životu. Zato se sve vi ….. (točkice) udružite napravite udrugu, stranku, zagrugu što god, pobjedite na izborima i stvorite Pazin po svom mjerilu. Želim vam u tomu mnogo sreće i uspjeha. Ali za to treba ime i s njim treba izaći pred birače. To je odvažnost, a sve ostalo je najblaže rečano s…..

 15. . napisao:

  Srećom da mi tvoj bog nije ništa dao a inače imam i ja dvije ruke koje me još služe a i mozak isto tako. Pa kad si tako pošten ili poštena, pa reci nam onda i prezime, pa da vidimo tko je to tako pametan a mi svi ostali glupi. Činjenica da je smiješno i simptomatično da se toliko ljutiš oko nečega ako nisi u tome. Svaki normalan čovjek će se složiti da tri čovjeka ne terba da rade gradonačelnički posao i da se tu previše novaca troši na to, ma koliko ti vrijeđao ili vrijeđala.

 16. JA napisao:

  Je trakavica finila ili ima jo?

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.