Chorus Inside Croatia: Zborovi večeras u pazinskom kaštelu

rozenice.jpgMeđunarodni festival zborova Chorus Inside prestižni je kulturni događaj koji povezuje strast za glazbom i pjevanjem s univerzalnim vrijednostima prijateljstva i solidarnosti. Nastupit će zborovi iz različitih dijelova svijeta – Hrvatske, Italije, Rusije, Moldavije pa do Alžira, Indije i Obale Bjelokosti. Festival Chorus Inside Croatia će se po prvi puta realizirati u Hrvatskoj i to u Rovinju od 28. kolovoza do 02. rujna 2014. Jedan od koncerata održati će se večeras, 29. kolovoza, u pazinskom kaštelu, s početkom u 20:30 sati.

Natjecateljski dio festivala održat će se 31. kolovoza 2014. u dvorani Adris u Rovinju. Stručni žiri predvodit će ugledni dirigent, skladatelj i izvođač iz Brazila, maestro Marcos Vinicius. Ostali članovi žirija biti će ugledni glazbeni pedagozi iz Italije i Rusije dok će Hrvatsku među njima predstavljati mladi priznati dirigent Neven Radaković.

Svi će zborovi biti smješteni u smještajnim kapacitetima Maistre a za vrijeme svog boravka će posjetiti Pulu, Vrsar, Rovinj, Poreč i Pazin te tako upoznati sve značajne ljepote Istre kao destinacije kulturnog turizma.

Program Festivala:

28.08. Dolazak zborova i smjestaj u resorte
29.08. Koncerti u Pazinu, Vrsaru i Poreču – gosti, sudionici Festivala se tako povezuju sa lokalnim zborovima. Početak u 20:30.
30.08. Svečano otvaranje, koncert u crkvi sv. Eufemije u Rovinju
31.08. Od 11:00 natjecanje u dvorani Adris u Rovinju
01.09. U 16:00 podjela nagrada u dvorani Adris i goodbye party

Suorganizator Festivala u Hrvatskoj je Maistra, a voditeljica projekta Ines Kovačić Drndić.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.