Ciganskim jazzom protiv pazinske magle

Hot Club de IstraIzvrsnim koncertom, drugim u svojoj kratkoj karijeri, pazinski bend Hot Club de Istra predstavio se pazinskoj publici u kafiću Epulon, u Spomen domu. Grupu čine učenici Pazinskog kolegija koji osim prema klapskom pjevanju, naime nekolicina njih pjeva u mješovitoj školskoj klapi, gaje sklonost prema gypsy jazzu swingu. Taj se glazbeni pravac prema njegovom začetniku Djangu Reinhardtu naziva i manouche jazz.

Srednjoškolci su atmosferu zagrijali predstavljanjem jazz standarda i manouchea, a publika ih je sve vrijeme bodrila. U drugom su dijelu više izvodili uobičajene jazz standarde, među kojima se isticao Armstrongov “Summertime”. Treći set skladbi odnosio se na vesele Reinhardtove melodije, poput popularnih “Rhytm future”, “Nuages”, “I’ve Found A New Baby”, “Minor Swing” i ostalih. Subotnja večer s nezaobilaznom magluštinom dobila je druge konture te je u Pazinu na tren približen zvuk velegradskih jazz klubova.

Iako su imali male probleme s akustikom i razglasom, svojim su nastupom pružili najbolje. Poglavito je bio zanimljiv dio u kojem su prikazali tehničku dotjeranost pružajući užitak slušanja manouchea. Bend čine Aldo Foško na klarinetu i klaviru, Mateo Paulišić na gitari i basu, Martin Galant na gitari, Donat Gnjatov na harmonici, Dominik Ujčić na trubi i Marko Roce na bubnjevima.

Hot Club de Istra će u petak u 21.30 sati ponovo nastupati u Spomen domu, ali ovog puta sa zagrebačkom Adastrom i bendom Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, u povodu 110. obljetnice osnivanja Gimnazije.

www.glasistre.hr
(A. Fi.)

1 komentara na “Ciganskim jazzom protiv pazinske magle”

  1. Galjardo napisao:

    Bravo dečki!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.