Cijela imovina obitelji Ferati iz Nove Vasi izgorjela u sat vremena

Goreća kuća obitelji FeratiObiteljska kuća u vlasništvu Kadrija Feratija iz Nove Vasi u potpunosti je izgorjela u požaru koji je buknuo u noći sa subote na nedjelju u mjestu Brčići kod Nove Vasi, nedaleko Poreča. Uzrok požara, prema prvim informacijama iz policije, je zapaljenje dimnjaka, odnosno grede ugrađene u dimnjak u dnevnom boravku. Vatra se sa zapaljene grede potom proširila na plafon i drveni krov, nakon čega je izgorjela cijela kuća.

U trenutku požara u kući se nalazilo devet članova obitelji, Kadrijevi sinovi Idriz i Asan Ferati sa suprugama te njihovo petero djece od pet do šesnaest godina. Kuću su svi uspjeli napustiti prije razbuktavanja vatre, stoga nitko nije nastradao.
U trenutku izbijanja požara djeca su već bila u svojim krevetima, a njihovi su se roditelji spremali na spavanje, no brzom reakcijom prisebnijih ukućana svi su se spasili.
– Odlazili smo na spavanje nakon utakmice. Nestalo je struje u kući i osjetili smo miris dima. Požurili smo pogledati što je, no iz susjednih prostorija se već širio dim i ugledali smo vatru. Potrčali smo po djecu i pobjegli van te odmah nazvali vatrogasce, rekao nam je Asan Ferati nakon požara. Zahvaljujući se porečkim vatrogascima, Ferati je zahvalan i prvim susjedima i mještanima iz Brčići koji su im odmah ponudili svoju pomoć.
– U cijeloj strci uspjeli smo uzeti samo putovnice i odjeću koju imamo na sebi. Najvažnije mi je da nitko nije nastradao te da smo živi i zdravi, a kuću ćemo ponovno dignuti, zaključio je Ferati.
Voditelj odjeljenja JVP Poreč Đanpiero Mendica rekao nam je da je u gašenju požara sudjelovalo pet vatrogasnih vozila i devet vatrogasaca.
– Čim smo zaprimili dojavu krenuli smo na mjesto požara. Kolega i ja smo iz kuće uspjeli izvući tek televizor i mobitel, a ostalo je sve izgorjelo. Kuća je bila puna drvenog namještaja i srećom da je jedan od ukućana iznio plinsku bocu, veli Mendica.
Porečka vatrogasna jedinica dojavu o požaru zaprimila je u subotu u 23.40 sati, lokaliziran je sat i pol kasnije, a potpuno je ugašen oko 2 sata ujutro. Na zgarištu je i nakon gašenja ostala nekolicina vatrogasaca do jutra u slučaju da se vatra ponovno razbukta, a mjesto požara osiguravali su i djelatnici porečke policijske postaje.
Jutro nakon požara otkrilo je jeziv prizor. Od obiteljske kuće ostali su samo goli zidovi i pokoji prozor. Šteta se procjenjuje na 300 tisuća kuna.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.