Cijeli Pazin miriše na palačinke!

Festival palačinki će se održati 01.12.2018. u gradsko-školsko sportskoj dvorani u Pazinu koja će za ovu priliku od 10.00 sati otvoriti svoja vrata i biti cijelosti namijenjena ponudi palačinki na velikom broju pultova sa profesionalnim kuharima raspoređenima na čitavom parteru dvorane. U polivalentnoj dvorani održavat će se cjelodnevni prateći programi za djecu. Ulaznica će i ove godine iznositi 30,00 kuna a u cijenu ulaznice uključeni su svi prateći programi i konzumacija palačinki po sistemu „jedi koliko želiš“. Dodatno će svi posjetitelji ulaznicom moći ostvariti popuste u 16 pazinskih trgovina, kinu Pazin za dvije kino predstave, muzejima u Kaštelu i speleoavanturi u Pazinsku jamu.

Dana, 26. studenog 2018. godine održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen program 5. Festivala palačinki koji će se održati u subotu 1. prosinca 2018., u školsko gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu.

Sadržaj festivala predstavile Ranka Šepić-savjetnica za vođenje projekata i manifestacija u Gradu Pazinu, Sanja Kantaruti – direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Alison Merlić – tajnica Udruženja obrtnika Pazin i Samanta Grizila – direktorica Pazin Sporta d.o.o. Osim navedenih, organizator manifestacije je i Pučko otvoreno učilište Pazin.

Festival palačinki sada se već tradicionalno organizira povodom blagdana Svetog Nikole koji je ujedno i zaštitnik Grada Pazina. Prvi se Festival održao 2014. godine s namjerom da se potakne gospodarstvo u Pazinu u zimsko doba, posebice za vrijeme blagdana kada za to ima velikog, a nedovoljno iskorištenog potencijala. Prošle godine Festival palačinki u srce Istre je privukao oko 5.000 sladokusaca, pripremano je 20 tak vrsti palačinki a izdano oko 25 000 porcija.

Od slatkih do gourmet palačinki

Ranka Šepić navela kako će se festival i ove godine održati u gradsko-školsko sportskoj dvorani koja će za ovu priliku od 10.00 sati otvoriti svoja vrata i biti cijelosti namijenjena ponudi palačinki na velikom broju pultova sa profesionalnim kuharima raspoređenima na čitavom parteru dvorane dok će se u polivalentnoj dvorani održavati cjelodnevni programi za djecu.

Ulaznica će i ove godine iznositi 30,00 kuna a u cijenu ulaznice uključeni su svi prateći programi, konzumacija palačinki po sistemu „jedi koliko želiš“, a dodatno će svi posjetitelji ulaznicom moći ostvariti popuste u pazinskim trgovinama, kinu, muzejima u Kaštelu i speleoavanturi u Pazinsku jamu.

Sve se palačinke pripremaju na licu mjesta, ”a la minute” ispred samog posjetitelja. Ponuda će biti podijeljena na  različite vrste palačinki koje će se nuditi na Festivalu kao što su: razne varijacije slatkih i slanih palačinki te gourmet palačinki. Više od 20 vrsti palačinki i ove će godine pripremati kuhari i slastičari Maistre. Također, i ove će godine Martin Špaček i Kristijan Benić pripremati istarsku i pazinsku palačinku kojima naglašavaju i promoviraju široke mogućnosti primjene lokalnih namirnica za pripremu ovog obroka ili deserta.

Samanta Grizila, direktorica Pazin Sporta d.o.o., najavila je što se još može pronaći na ovogodišnjem Festivalu osim finih palačinki. Na samom ulazu u dvoranu biti će izlagači odnosno štandovi raznih domaćih proizvoda, unikatnih predmeta i slatkih proizvodi kao što su: razni kolači i pazinski cukerančić, čokolade i praline, likeri, bomboni, prirodna kozmetika, proizvodi od drva i slično. Festival podržava i humanitarne akcije pa će se tako među izlagačima naći i nekoliko štandova za prodajom različitih proizvoda u humanitarne svrhe.

Prateći programi

Program u polivalentnoj dvorani uključuje igraonicu sa animacijom Društva Naša djeca za najmlađe od 10 do 13.30 sati, zatim nastup mađioničara Stefana u 14.00, kazališnu predstavu „Božićna šumska pustolovina“ Istra Inspirita u 15.00 i nezaobilazni dolazak svetog Nikole u 16.00 sati.

Pozivamo svih da nakon festivala palačinki ostanu na dobroj zabavi u Pazinu kada započinju programi Veselog prosinca. U pazinskim kafićima možete se zabaviti do 04.00 sata uz različite programe, posebne ponude i žive svirke, a službeni after party festivala bit će u diskoteci Magnus uz NigtExpress band koji je prije dvije godine na našem festivalu snimio spot za autorsku pjesmu „Žuta palačinka“.

Ponuda pazinskih ugostitelja

Sanja Kantaruti, predstavnica Turističke zajednice središnje Istre predtavila je pateći program za sve one koji ne mogu dočekati subotu. Lokalni ugostitelji uključili su se u program pod nazivom Slatki vikend  te će od petka 30. studenog, pa sve do nedjelje 2. prosinca svi palačinkoljupci moći kušati palačinke po posebnoj recepturi u našim restoranima, pizzerijama, slastičarnama i konobama. Sedam ugostiteljskih objekata ponudit će palačinke po vlastitoj recepture pa tako razne slatke, voćne, sa sladoledom, američke, sa domaćim namirnicama i marmeladama, mesne, vegetarijanske i druge vrste možete kušati u Pazinu i pazinštini u pizzeriji „Peperone“, Caffe – bar slastičarnici „Gema“, grillu „Je suis Inka“, pizzeriji Rotonda na Lindaru, konobi „Vela vrata“ u Bermu i Caffe – bar konobi „Jelenić “u Lušetićima te u konoba – pizzeriji „2. peron“ u Cerovlju.

Posebne pogodnosti za posjetitelje

Također, nakon prošlogodišnjeg uspjeha ponovno se održavaju i Slatki posjeti – sadržaj u sklopu kojeg posjetitelji uz predočenje festivalske narukvice ostvaruju popust na ulazak u pazinski Kaštel. Ove godine Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre nude posjetiteljima razgledavanje bogatog sadržaja koji između ostalog uključuje izložbu zvona Muzeja Grada Pazina i novi postav Etnografskog muzeja Istre za samo 15 kuna.  U program će se, ovisno o vremenskim odnosno hidrološkim prilikama uključiti i Speleološko društvo Istra koji će, uz prethodnu najavu, zainteresirane posjetitelje voditi u organizirani posjet podzemlju pazinske Jame. Popularna Speleoavantura jedinstveni je doživljaj Pazina koja će se za posjetitelje festivala nuditi popust od 20%.

Alison Merlić, predstavnica Udruženja obrtnika Pazin, predstavila je još jedan poseban program festivala koji pod nazivom Slatki shopping. Na dan festivala palačinki u Pazinu će čak 16 trgovina biti otvoreno cijeli dan i svim posjetiteljima sa festivalskom ulaznicom nuditi popuste na cijeli ili dio asortimana i to od 20 posto i više. Ove godine u Slatkom  shoppingu sudjeluju Amadeus, Amelie, Amica, Antica, Dona, La scarpa, Laura, Lulu & Lolita, Maja, Metraža Štefi, Nika, Niki Fashion corner, Niki shoes, Planet obuća, Šinjora i Muškardin i Tony. U ponudi je širok asortiman muške, ženske i dječje odjeće i obuće, igračaka i modnih dodataka, školskog i uredskog pribora, suvenira, zavjesa i metražne robe, posuđa i kućnih potrepština, torti, kolača i božićnih ukrasa.

Nezaobilazni dio Festivala palačinki je i Slatko kino u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin. Posjetitelji uz predočenje festivalske narukvice mogu kupiti ulaznice po cijeni od samo 15 kuna za predstave u Kinu Pazin te pogledati animirani film u 11 sati  “Ringe ringe raja”, te u 19 sati  akcijsku komediju “Oceanovih 8”.

Uz predstavljanje cjelokupnog bogatog sadržaja ovogodišnjeg Festivala palačinki, organizatori su istakli nekoliko bitnih tehničkih informacija.

Prodaja ulaznica bit će organizirana ispred glavnog ulaza u dvoranu, a sam ulaz biti će moguć osim na glavnom ulazu i na stražnjem ulaz u dvoranu koji je prilagođen za osobe smanjene pokretljivosti i/li dječja kolica.

Za potrebe parkirališta, uz postojeća parkirališta oko dvorane, srednje škole i dječjeg vrtića, koristit će se Šetalište pazinske gimnazije te prostor bivše vojarne iza benzinske pumpe INA.

Radi sigurnosti posjetitelja parkiralište ispred same dvorane bit će zatvoreno za promet.

Kako ovaj Festival ne bi bio moguć bez pokrovitelja i sponzora te medija, organizatori se zahvaljuju: Upravnom odjelu za turizam Istarske županije, Maistri d.d., Podravki d.d., Istarskim supermarketima d.o.o., Fusio d.o.o. i Vinima Baćac, te medijima: Radio Istri, iPazinu, Radio Labinu, Radio Rijeci, Rovinj FM, Glasu Istre i TV Istri.

Sve novosti vezano za Festival mogu će pronaći na Facebook stranici i eventu: ”Festival palačinki u Pazinu”

Izvor: www.pazin.hr

2 komentara na “Cijeli Pazin miriše na palačinke!”

  1. Anonimno napisao:

    Će se ovo leto isto čekat 3 ure na palačinku ili više?

  2. l napisao:

    lijepo i slatko!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.