Cijelom selu u Istri kosio travu i častio ih ukradenim pršutima

2Franko Pincan (30) s prebivalištem u Trstu, a ranije kraj Kaštelira u Istri na pazinskom je Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na novu zatvorsku kaznu od godinu i četiri mjeseca zbog teške krađe iz ožujka i travnja prošle godine u Kašteliru.

Pincan je višestruko osuđivan, a tereti ga se da je od u ožujku prošle godine neovlašteno ušao u gospodarski objekt u Kašteliru i ukrao motornu pilu vrijednu 1.500 kuna. U travnju prošle godine provalio je vrata drvene barake u Kašteliru, gdje je ukrao peku vrijednu 1.200 kuna. On je otprije poznat zbog učestalih krađa, teških krađa, pronevjere i krivotvorenje isprava, a najpoznatiji slučaj je lažno predstavljanje i boravak u kući u Bašićima kraj Pazina.

Cijelom selo pokosio travu, napravio ogradu za vrt

– On nam se predstavio kao poduzetnik iz Italije, Franco Pausini, i rekao da će kupiti kuću. Bio je u kući mjesec dana jer je, kako nam je rekao, htio upoznati bolje susjede. Niti u snu nisam sanjala da je kriminalac. Bio je i više nego dobar, pažljiv, radišan i svima je pomagao. Ja živim u pazinskim neboderima, a njega smo ostavili u kući. Čak je cijelom selu pokosio travu, pomagao im, napravio nam je ogradu za vrt. Nitko ništa u selu nije posumnjao – priča Marija Lakošeljac iz Pazina. Marija kaže da je u njihovoj kući ostavljao ukradene stvari, poput pile za drva i bombole od plina, što je, kaže, policija uzela.

– Malo mi je bilo teško kada sam doznala što je sve učinio, a jednom prilikom je ušao u sobu u kući, za koju smo rekli da ne ulazi i iz nje uzeo dvije čaše iz kojih je s prijateljima u kući pio vino – priča Marija.

Susjede je, dodala je, častio domaćim kobasicama i pršutima koje je pak krao po cijeloj Istri.

24sata.hr

foto: Glas Istre

1 komentara na “Cijelom selu u Istri kosio travu i častio ih ukradenim pršutima”

  1. starr napisao:

    taj je u rodu sigurno babal-u iz gračišća hahahahahah

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.