“Ciknjeni” pobjedili na Hakli RIM 2010.

CiknjeniKošarkaški Hakl Rim 2010 još jednom je dokazao da se u Pazinu igra uvijek kvalitetna, brza i zanimljiva hakla. Ove godine prijavljeno je bilo 12 ekipa koja su najprije razigravali po skupinama, a poslije su od četvrtfinala uslijedile nokaut faze, a pored toga održana su natjecanja u tricama i zakucavanjima na prepunom pazinskom gradskom košarkaškom igralištu Pod lipama.

Treba napomenuti da je pored toga mikrofonom pretežno rukovodio duhoviti Emil Jurić, piće je točio Ugo Matijašić, a u Gastro timu uz pomoć Valtera i Davora hranu su vrijedno pripremale i pekle na roštilju Katarina, dvije Sandre i Sanje, Agata i druge nespomenute mame, žene i cure iz pazinskog košarkaškog miljea……tijekom programa koji je započeo u 17 sati popodne, a trajao je do ranih jutarnjih sati pored dva bivša gradonačelnika Zgrablića i Rimanića takmičenje je gledao i sadašnji gradonačelnik Renato Krulčić.

Po skupinama igralo se paralelno na dva koša i gledatelji koji su htjeli vidjeti svaki detalj ponekad su morali kao u tenisu brzo okretati glavu čas s jedne čas na drugu stranu. Ekipa Ivan Šujević, Jasenko Vujasinović i Matejćić generacije rođene 81 nakon visokog vodstva moralo je u napetoj završnici čestitati 14 godina mlađima blizancima Nereu i Fabiu Gržiniću, Franu Ivanišević-Sotošeku i Romeu Flegu.

U skupini odlično su odigrali i bili prvi bez poraza nastariji Veterani Tonči Ferenčić, Goran Brumnić i Zoran Burić. Također ekipa «trickeri» u sastavu Rajić, Radolović, Pujas i Colarić u svojoj je skupini igrala odlično, a dopadljivu košarku igrala je generacija 89 Leo Sirotić, Banko, Udovičić i Dagostin, te generacija 92-93 «Samo da ispadnem» Hekić, Mlekuš, Daus i Curilović. Već četvrtfinale donijelo je obračun lanjskih finalista pod drugim imenima. Stariji bivši Kinder Pingivni sada Ciknjeni Vanja Miletić, Tedi Zgrablić i Petar Ćus uzvratili su za lanjski poraz bivšim «Ribicama» sada «Vešeraju» Dinu Fonović, Alenu Zgrabliću, Anti Ćusu i Karlu Sopti.

Time su starija braća konačno dočekali trenutak da prestane jednogodišnje zadirkivanje od mlađih, pokazali da više nisu ciknjeni i mogu ponovno promijeniti ime, a mlađima pouka da radne obveze u vešeraju dižu snagu, ali da je za više kretanja i trke i precizne i brže košarke potreban rad na povećanju aerobnih kapaciteta, odnosno više trčanja u slobodno vrijeme prije početka priprema jer ove godine disali su kao ribice na suhom, na škrge.

U polufinalu Ciknjeni su ekipi «Samo da ispadnem» dokazali da moraju stjecati dodatnog iskustva iako su im isti pružili dostojan otpor i htjeli dokazati da je njihovo ime samo «pila naopako». Prethodno je navedena ekipa u uzbudljivoj završnici tijesno pobijedila sjajne «Veterane» koji doživljavaju drugu mladost posebno kada ih u gledalištu budno prate druge bolje polovice. Drugo polufinale donijelo je pobjedu «trickeri»ma predvođenu preciznim Rajićem nad «Organizatorima» Jerkom Ćus, Ivorom Sirotićem i Sašom Belac ( koji je zamijenio ozljeđenog Nermina Hodžića). Prethodno smo u četvrtfinalu vidjeli još jedan bratski dvoboj u kojem je ponovno ekipa starijega Ivora Sirotića bila uspješnija od ekipe mlađeg Lea.

U međuvremenu su održane kvalifikacije i završnica natjecanja u tricama. Nakon ispadanja «favorita na papiru» Dino Udovičić (kojega je od generacije 90 ozljeda odvojila već u kadetima) za izbačaj ruke bio je brži od «meke dvometraške ruke» Darena Mlekuša. U zakucavanju žiri u sastavu Goran Brumnić, Ugo Matijašić i Neven Matijašić imao je pune ruke posla. Sjajno su (iako je zbog bolova u leđima natjecanje propustio Damir Hekić) to radili najstariji Tonči Ferenčić, najmlađi Saša Belac, ali i Paolo «Yubi» Dagostin i Vanja Miletić. Uz odobravanje, ali i zvižduke publike jer teško je bilo ikoga eliminirati u samoj završnici ostali su vižljasti leteći «Yubi» i nebeski «Mile».
Žiri je odlučio da pobjednik bude (pazinski tifozi vjeruju najveće pojačanje u nadolazećoj A2 ligi povratnik u staro jato) Vanja «Mile» Miletić koji može igrati sve pozicije u ekipi od jedan do pet ako zatreba, a pluća su mu kao da je djetinjstvo proveo u Keniji, a ne u Pazinu! Finale je proteklo u zanimljivoj utakmici u kojoj su bez «Coleta» ( koji je morao na svoje radne obveze) «Trickeri» pažnju koncentrirali na Mileta i Pera, ali je tada je sa pet trica eksplodirala pazinska haubica Tedi Zgrablić i otklonio već na polovini igre bilo kakvu rezultatsku neizvjesnost te Ciknjeni uvjerljivo pobjeđuju i odnose vrijedne nagrade, koje nisu mimoišle ni srebrne Trickere ni brončane «Samo da ispadnem».

Međutim ni tu nije bio kraj, jer je nakon toga uporni Ile nakon niza pokušaja uz bučno odobravanje publike pogodio dvije trice sa centra, a u slobodnim bacanjima ljepšeg dijela gastro tima, iako je mama od blizanaca bila vrlo blizu pobjedi (nakon što je lopta iscurila iz koša), ipak je pobijedila Sanja ( kako je komentirao Ugo vidio se trening i savjeti u pripremi za takmičenje bivšeg trenera Pazinaca). Čestitke organizatorima pogotovo Jerku, Ivoru i Nerku. Nakon takmičenja uslijedile su hakle i mladih i starih i ženskih i muških i bosonogih i do pojasa golih sve praćeno uz iće, piće i dobru glazbu…slijedi Hakl Rim 2011, a prije toga još ….

2 komentara na ““Ciknjeni” pobjedili na Hakli RIM 2010.”

  1. ana napisao:

    hahah, like za članak!! :)

  2. ena napisao:

    čestitke svima

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.