Ćiro: Hrvatska će dogodine biti prvak Europe

Ćiro i BilićHrvatska pobjeda nad Engleskom je vijest koja je u trenu obišla svijet. Nakon nje hrvatska reprezentacija, njen izbornik i igrači zanimljiva su tema svakome. Engleski Earth times je sedam dana nakon Wembleyja objavio priču o ‘kockastima’, a u naslovnoj ulozi je – Ćiro Blažević.
– Hrvatska će biti prvak Europe – ispalio je u svom stilu ‘trener svih trenera’ i svoju tezu potkrijepio ovom rečenicom:
– Svi su se smijali kada sam 1998. najavio da će Hrvatska biti svjetski prvak, ali smijeh je utihnuo nakon što smo završili kao treći.
Da su ovakve Ćirine izjave prije motiviranje nego prognoziranje u Hrvatskoj je odavno jasno, a ni Englezima nije trebalo dugo da to shvate. Uostalom, i Ćiro im je pomogao u tome.
– Moraš govoriti ovako. Da sam prije Francuske rekao da ćemo biti treći, bili bi šesti. Ali sada stvarno mislim da ova hrvatska momčad ima potencijal da napravi dobar rezultat na Euru – misli trener Zagreba.
Prema časopisu World Soccer hrvatski izbornik Slaven Bilić je najbolji mladi trener na svijetu. Earth times to smatra činjenicom koja je poznata i izvan granica Hrvatske, a za Bilića kaže da je ‘mastermind’ hrvatskog uspjeha. Uveo je u reprezentaciju Eduarda, Slavena (?!) Ćorluku i Luku Modrić, te već u svojoj prvoj utakmici pobijedio svjetskog prvaka Italiju, pišu Englezi.

– Zašto bi ovo bilo iznenađenje? Svi znamo da su ovi dečki izvrsni igrači – rekao je tada Bilić.
Autor teksta ističe kako je Bilić strategiju bazirao na iskustvu i disciplini ‘legije stranaca’, misleći pritom da velik broj naših igrača igra u inozemstvu. Posebno naglašava značaj Stipe Pletikose, Roberta Kovača i Eduarda.
– Nesigurnu i klimavu momčad Bilić je preporodio za manje od godinu dana. Hrvatska danas igra atraktivan napadački nogomet, sličan onome koji je igrala ‘zlatna generacija’ predvođena velikim zvijezdama Davorom Šukerom i Zvonimirom Bobanom – stoji u tekstu.
Znaju Englezi i sve o incidentu u kojem su sudjelovali Srna, Olić i Balaban, pri čemu posebno hvale Bilićevu reakciju u toj situaciji.
– Bogati klubovi iz inozemstva uvidjeli su vrijednost Bilićeva rada i karatkernih osobina, pa su ubrzo na njegovu adresu počele stizati brojne ponude. No on odbija razgovarati bilo s kim i želi ostati u Hrvatskoj – navodi Earth times i završava s tvrdnjom kako je cijena porasla i Biliću i njegovim igračima, a dodatni rast dogodit će se ukoliko se Hrvatska u Austriji i Švicarskoj prikaže u dobro svijetlu.

24sata.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.