Članovi Gradske organizacije SDP-a Pazin obilježili Međunarodni dan žena

Istaknuli su kako će Gradska organizacija SDP-a Pazin i dalje nastaviti provoditi najviše standarde u rodnoj politici

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pazina, Boris Demark, iskoristio je ovu priliku da svim ženama uputi čestitku povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Istaknuo je kako je SDP uvijek ukazivao na značaj i važnost rodno osviještene politike te se jasno držao “pravila ponašanja koja jamče visoku zastupljenost žena u politici i društvu”.

SDP već tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena te ovim putem želi ukazati na niz problema s kojima se žene u današnje vrijeme suočavaju, prvenstveno pri zapošljavanju. “Brine nas da se zakonodavstvo koje imamo, a koje je u skladu s europskim i svjetskim normama, kod nas ne primjenjuje“.

Simboličnom podjelom crvenih i žutih tulipana danas smo ženama poželjeli da se bore za svoja prava, da budu zdrave, da pokažu svoju sposobnost i snagu. Smatramo da žene mogu puno više napraviti i puno više pokazati, pogotovo u našem gradu i za to ćemo se boriti.

Podaci ukazuju kako je u Europi veći broj akademski obrazovanih žena u odnosu na muškarce. Smatra da se radi o ogromnom potencijalu koji treba iskoristiti, posebice, na tržištu rada. “Treba se zapitati što bi sve bilo moguće kada bi taj ogromni potencijal bio uključen na tržištu rada”, rekao je Demark.

SDP Pazin

12 komentara na “Članovi Gradske organizacije SDP-a Pazin obilježili Međunarodni dan žena”

 1. Vitorio napisao:

  Sve je to ok, lijepo i plemenito. Ženama čestitke u povodu njihovog Dana, ali i Dana svih onih koji istiski poštuju ženu sa svim njihovim pravima.

  Ovdje se, koliko god uvažavali i cijenili, iskrenost Demarka i SDP ipak radi pomalo o dodvoravanju biračima ( isti dan to radi i IDS na trgu) dakle i o političkioj promidžbi, pa bi u tom kontekstu slike sa djecom u gradskoj ustanovi trebalo izostaviti.

  S poštovanjem

   1. Vitorio napisao:

    Slažem se, ista je to stvar. Predizborna promidžba jedno i drugo, samo je to od Demarka bilo manje za očekivat.

 2. orhideja napisao:

  Je Demark bio u vrtiću kao predsjednik Gradskog vijeća ili kao član SDP-a, odnosno njihov kandidat za nadolazeće izbore? Ni isto. Zabranjena je promidžba u odgojno-obrazovnim ustanovama i to je veliki kiks.
  Isto se tiče svih stranaka.

  1. ne bi napisao:

   Demark je ušao kao predsjednik Vijeća, a izašao kao budući gradonačelnik. Kad Krulčić dolazi u vrtić, on obratno, uđe kao gradonačelnik, a izađe kao obični ids-ovac. Postoji opasnost da se jednom i sretnu. Ne znam što ostali kandidati čekaju.

   1. Vitorio napisao:

    Očito još nema novih kandidata, po svemu sudeći neće ih ni biti, pa će nam glasovanje proteći vrlo jednostavno.
    Gradonačelnik ni Predsjednik gradskog vijeće u svom programu nemaju podjelu cvijeće za Dan žena, a ni osigurana sredstva za rožice.
    Cvijeće se nabavlja iz sredstava političkih stranaka ili vijećnika nezavisnih listi namijenjenih izbornoj promidžbi. To su sredstva koja se dobivaju redovito iz proračuna za te i slične namjene. One se ne moraju trošiti, ako se ne želi, pa se krajem mandata moraju vratiti ponovo u proračun.

 3. ja napisao:

  Ja ne vidim problem uopće. Ukoliko se kroz vrtiće promovira vjerski odgoj (a Hrvatska je kao sekularna država) što se ne bi promovirala i stranka bez obzira koja to bila i tko to bio. Na koncu, sve to mi plaćamo, ma što i tko to bio.

 4. s napisao:

  Zanimljiva rasprava. Ostavimo politička opredjeljenja po strani…
  Kao roditelj, ne želim da političke stranke ulaze u odgojno-obrazovne ustanove ni da kandidati gnjave djecu i tete u vrtićima, pogotovo ne za potrebe izborne promidžbe koja btw još nije formalno ni legalno započela. Ovo govorim općenito, a uostalom postoji i pravobraniteljica za djecu koja se već oglašavala po sličnim pitanjima.
  Što se tiče vjerskog odgoja, u grupama moje djece toga nema, jasno sam na upisima dala do znanja da od vrtića očekujem sekularnost, a ne vjersku indoktrinaciju i to ću također braniti do zadnje kapi znoja.

 5. ja napisao:

  Ali s, kako objašnjavaš djetetu proslavu vjerskih blagdana u vrtiću?

 6. Q napisao:

  Ako na cvijeću piše “Čestitamo Vam dan žena! SDP Pazin” onda je to promidžbeni materijal, podijeljen u vrtiću.

 7. s napisao:

  Šta točno slave u vrtiću? I kako? To ovisi od grupe do grupe. Jedino što obilježavaju je sv. Nikola, ali to sam riješila sa svojim djetetom, zna da je to dio folklora. Uskrs i Božić, nisu tad u vrtiću, a bili ne bili – ne mogu pobjeć od toga u gradu, na selu, po trgovinama, TV-u… Jednostavno, i to je dio folklora i mi pričamo o tome. Mislim da roditelji kojima smetaju vjerski elementi s većinom teta to mogu iskomunicirati na početku godine i da će tete to prilagoditi tako da priča bude neutralnija, barem se nadam :)

  Dodajem i da prisustvo vjerskih elemenata ne opravdava stranačke kampanje po vrtićima, tako da smo otišli u rukavac koji je za temu nebitan (ali ne i nebitan općenito, nije da mi je tema mrska :).

  Živio / živjela

 8. ja napisao:

  Znači, s odobravaš kršenje Usrava u kojem piše da je RH sekularna država a što očito nije. Zašto bi Crkva bla toliko privilegirana (zar nije dovoljno da je svi financiramo) u odnosu na druge udruge, te na totalitaran način prisvajala pravo da svoje simbole može vješati a ma baš svugdje (škole, bolnice, vtići, apoteke itd, itd). Ako Crkva može kršiti Ustav zašto bi to bilo neprimjereno i za druge?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.