Članovi Lions cluba posjetili Grad Pazin

Danas je u velikoj vijećnici Grada Pazina gradonačelnik Renato Krulčić održao prijem za mlade članove međunarodnog Lions cluba.

Gradonačelnik je iskazao dobrodošlicu gostima iz raznih zemalja te je kroz prezentaciju predstavio Grad Pazin i njegove osnovne značajke. Jedna od tema o kojima je Gradonačelnik razgovarao s mladima bila je i sudjelovanje građana u kreiranju proračuna te na koji način se to postiže, odnosno koji su instrumenti uključivanja građana u participativno budžetiranje.

Na kraju prijema uslijedila je razmjena prigodnih poklona i zajedničko fotografiranje.

Cilj Lions cluba je stvarati i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim služenjem svojoj zajednici kroz međunarodnu suradnju.

pazin.hr

5 komentara na “Članovi Lions cluba posjetili Grad Pazin”

 1. citizen napisao:

  Poštovani gradonačelniče, osvrnite se malo oko sebe, imate u gradu u kojem vi upravljate velike humanitarce, samo se sa njima ne fotkate… *politika*

 2. egokokućavelik napisao:

  ili se oni ne žele fotkat s njime… *humano*
  i, ako smijem dodati, neki humanitarci podosta uspješno naslikavaju i reklamiraju sami sebe :D

 3. Alex napisao:

  Djelovat cu humanitarnim akcijama koliko god budem mogla, sa naslikavanjima ili bez-iako ih ima više privatnih i bez fotkanja, ovisi koliko kome nešto treba. Mislim da je ok da se gradonačelnik fotka sa udrugama i daje potporu.
  Ovo niš nema veze sa politikom.
  Pomagat treba da se potrebiti osjećaju barem malo bolje, ne mi.
  Ah, svašta….

 4. egobezkuće napisao:

  problem kod “naslikavanja” je taj što ga se lako može interpretirati na više načina, pa ovisno o tome kako ste raspoloženi prema određenom humanitarcu/ki ili organizaciji, tako ćete se i izraziti. Ono što je nekome hvalisanje, drugome je izvještavanje. Organizacije, a posebice humanitarci/ke pojedinci/ke moraju, upravo zbog ukazanog povjerenja drugih uključenih osoba, koje putem nekih svojih kanala pozivaju da se uključe u neku akciju, transparentno izvještavati. Mislim, ne moraju, al ono…onda će početi priče gdje je nestalo i završilo to što se skupljalo. Fotografija je često najbolji i najbrži način. Također, pokazalo se da one znaju i dodatno motivirati i ostale da se uključe u neku akciju. Rijetko što, danas, može biti uspješno odrađeno ako nema neki marketing, i to nije samo po sebi loše sve dok mu to nije svrha sama po sebi. No, možeš pomagati i bez da javnost za to zna, ja 90% tako radim, no teško to možeš izvesti ako koordiniraš ili pokrećeš neku akciju u koju želiš uključiti i javnost, zar ne? U tome je razlika i to treba često uzeti u obzir. Ne ulazim u rad Lions cluba, jer o njemu ne znam skoro ništa, a bome nit ne ulazim u motive gradonačelnikovog naslikavanja. Ovo potonje čisto iz razloga jer me ne zanima, nimalo. Ne znam ni na koga je egokokućavelik mislio/a u svom komentaru, a ako je mislio na Alex, onda se nekako nadam da će mu možda i moje objašnjenje/viđenje dati neku drugu perspektivu na cijelu priču oko naslikavanja.

  1. Alex napisao:

   E ovo je ok napisano :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.