CNN: Među 20 najljepših mjesta Motovun, Rovinj…

2Motovun, pulska Arena, žminjsko Feštinsko kraljevstvo te Rovinj našli su se ponovno na stranicama poznatog portala CNN, točnije ne njihovim stranicama posvećenim putovanjima. Naime, portal CNN.com je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom objavio galeriju fotografija “20 najljepših mjesta Hrvatske”.

Posjetiteljima sugerira da zaborave na seriju “Game of Thrones” (Igra prijestolja) i upućuje ih da izmišljena kraljevstva mogu istraživati i bez mačeva i spletkarenja jer je velik dio hit serijala, čija nova sezona kreće ovih dana, sniman upravo u Hrvatskoj. Portal u šali navodi kako su ove lokacije u stvarnosti puno ugodnije za posjetitelje, a nema ni toliko zmajeva.

Uz kratke opise lokacija širom Hrvatske, zanimljivosti vezanih uz njih i aktivnosti koje nude, galeriju otvara fotografija Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, a slijede svjetionik Veli Rat na Dugom otoku, dvorac Trakošćan, Erdut, Motovun, Nacionalni park Plitvička jezera, zadarski Pozdrav suncu, pulska Arena, bolska plaža Zlatni rat, dubrovačka tvrđava sv. Ivan, Rovinj, HNK u Zagrebu, Feštinsko kraljevstvo, kutjevački vinski podrumi, Trogir, Stari grad Dubovac, splitska Katedrala sv. Duje, Kopački rit, Osijek, a galerija završava fotografijom šibenske Katedrale sv. Jakova.

Inače, CNN je još lani Istru svrstao u sam vrh destincija koju trebaju posjetiti ljubitelji enogastronomije. Da podsjetimo, CNN je uvrstio Istru među najbolje ljetne gastronomske destinacije u Europi. Naime, ljestvicu najboljih ljetnih gastronomskih destinacija koje je objavio magazin Executive Travel prenio je CNN, a o Istri piše da je idealno mjesto za gastronomske užitke na otvorenom te da nudi svježe namirnice i lokalne festivale koji ljeto čine idealnim za gurmanska istraživanja. Posebice se u članku ističe vinski podrum momjanskog vinara Marina Markežića poznatog kao Kabola.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.