Crikvenica u završnici do bodova u Pazinu

KK Ghia Staff PazinU posljednjoj utakmici A2 lige zapad na svome terenu Pazince je jako malo dijelilo od pobjede nad favoriziranim (i sa riječkim igračima dopunjenu) puno starijim i iskusnijim te tjelesno snažnijim igračima Crikvenice koja je toretski još u igri za kvalifikacije za prvu ligu.

Krenuli su domaći odlično i tricom i dvicom Nikole Curilovića poveli 5:0, nakon toga imali i 12 razlike koje Kirci do kraja prve četvrtine smanjuju na sedam razlike. Do poluvremena velike bitka i gosti zahvaljujući nastarijem kapetanu Matiji Šamaniću koji veže dvije trice dolaze do izjednačenja. U trećoj četvrtini vodi se velika bitka ali domaćini i dalje vode sa košem razlike.

I tada ključni trenutak utakmice kada u kontri silovito Damir Hekić zakucava i prema mišljenju i uz gromoglasno negodovanje domaćih navijača u najmanju ruku obični faul Mattea Antić se ne sudi, ali još gore Damir uz bol u leđima leži na podu i tu za njega završava utakmica. Pokušali su Pazinci sa agresivnom igrom i zonom, ali Šamanić, Komadina i Veljačić bili su od šest šuteva za tri čak pet puta uspješni.

Na kraju utakmice čestitke gostima na pobjedi, domaćinima pljesak publike i dokaz da mogu ravnopravno igrati sa svime i da će druge godine iskusniji biti još bolji i konkuretni za puno bolji plasman. Treba napomenuti da je gostima nedostajao Kozlevčar, ali se vratio Matić, a kod domaćina nije bilo u rosteru Mlekuša, Dausa, Zgrablića i Fabia Gržinić. ( da ne spominjemo više i Krstića, Belca, Soptu, Dagostina…).

Neke utakmice ove godine donijele su visoke poraze koje nisu stvarale dobar dojam, ali iskustva su dragocjena. Pazinci imaju daleko najmlađu ekipu u ligi, imaju petorku kadeta koja kuca sve jača i jača na vratima prve ekipe te visoke predkadete. Jedino Kastav se u potpunosti sa svojim igračima može mjeriti sa Pazincima s time da i oni imaju ponekog igrača iz drugih riječkih klubova. Nakon zadnje utakmice u Kraljevici treba nastaviti sa prijateljskim utakmicama, pa ljetne hakle i kamp, te krenuti žestoko u kondicijske pripreme prije druge sezone. A školarce tek čekaju poluzavršnice prvenstva Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim školama, javljaju iz KK Ghia Staff.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.