Crveni meteoalarm za Istru: Bura s orkanskim udarima, ponegdje i snijeg!

2Crveni meteoalarm za sutra, u četvrtak, oglašen je za cijeli Jadran i priobalje. I na području Istre i Rijeke upozorava se na opasne vremenske pojave, jaku i olujnu buru uz orkanske udare. Srednja brzina vjetra kretat će se od 55-110 km/h dok će najjači udari dosezati i do 145 km/h. Mjestimice će biti izraženiji pljuskovi s kojima lokalno može pasti i obilnija kiša i u Istri, a prema DHMZ-u i snijeg. – Snijega nošenog jakim vjetrom može biti i na sjevernom i srednjem Jadranu, navode prognostičari.

Puljanima još jedno upozorenje. Zbog izuzetno puno trošnih i oronulih fasada zgrada na širem području grada prijeti pojačana opasnost od njihovog urušavanja i padanja na ulice i nogostupe, stoga oprez!

Sutra će u cijeloj Hrvatskoj većinom biti oblačno s kišom, u gorju snijegom. Susnježice i snijega bit će i u Slavoniji i Baranji, Posavini te unutrašnjosti Dalmacije. Snijega nošenog jakim vjetrom može biti i na sjevernom i srednjem Jadranu. Obilnije oborine očekuju se u gorskim krajevim te u Dalmaciji i unutrašnjosti Dalmacije.

Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, a na većem dijelu Jadrana puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, dok će na krajnjem jugu još biti jakog juga. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10. Najviša dnevna od 0 do 6, na Jadranu između 6 ponegdje na sjeveru i 14 °C na jugu.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.