Čudesna stolica koja liječi neplodne žene

StolicaObična drvena stolica prekrivena izlizanim pokrivačem privlači na tisuće hodočasnika koji puni nade dolaze u mali trosobni stan u Napulju. Žene koje su gotovo izgubile nadu da će postati majke hodočaste u ovaj mali stan u Napulju, u neposrednoj blizini ulice po imenu Speranzella (Ulica nade), sa svih strana svijeta, jer se ipak nadaju da će milošću Svete Marije Frančeske (Franke) od pet rana Isusovih konačno uspjeti začeti.

Svetište je postalo glavna vjerska atrakcija, i to u gradu koji je gotovo jednako poznat u svijetu po obožavanju svetaca i zloglasnoj mafiji Camorri.

‘Svetica te čeka’, kaže šezdesetpetogodišnja časna sestra Elisa iz franjevačkog ženskog reda koji je prihvatio to svetište prije dva stoljeća.

Ispred svetišta se zna okupiti više stotina hodočasnika koji se zajedno mole, a nakon mise krenu uskim stepenicama do stana u kojem je rođena Anna Maria Rosa Nicoletta Gallo, svetica koja je pola života provela u čednosti prije svoje smrti 1791. u dobi od 76 godina. Vjeruje se da je nosila stigme, a riječ je o prvoj svetici rođenoj u Napulju, no nigdje u priči o njoj ne navodi se razlog zbog kojega je štuju žene koje ne mogu imati djecu.

U središtu stana nalazi se drvena stolica u koju žene sjedaju, dok časna sestra Elisa vadi moći, kosti i pramenove kose pokojne svetice. Zidovi su prekriveni obavijestima o porođajima (naravno, ružičastim za curice i plavim za dječake), a sestra Elisa pokazuje fotografiju petomjesečnog djeteta i pismo roditelja, srbijanskog bračnog para koji živi u Njemačkoj, Jasmine i Dejana Bogadanovića. Jasmina je nedugo nakon posjeta svetištu zanijela.

Čuda koja se događaju u tom stanu u početku su se širila usmenom predajom, a danas i internetom, npr. opisana su i na stranici caffenews.wordpress.com.

Tportal.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.