Čudovišne zgode istarskih šegrta

PurisPred građanima Istre i Pazinštine je preuzimanje Purisa. Odbor vjerovnika Purisa u stečaju nedavno je, naime, prihvatio ponudu pleterničke tvrtke za krizni menadžment Geneza, u Istri poznatije po namjeri preuzimanja rovinjske Mirne. Iz sesvetske peradarske tvrtke Valipile, koja već surađuje s Purisom, najavljuju žalbu, smatrajući da su ponudili bolje uvjete i čvršća jamstva za nastavak proizvodnje.

Ne treba smetnuti s uma da je 80 do 90 radnika Purisa živjelo od tvrtke iz Sesveta koja je u dan izvršavala svoje obveze prema Purisu.

S druge strane, bitka za Mirnine nekretnine (procijenjene na 200 milijuna kuna) traje i traje, a sad je ekipa Miletić, Sponza, Flego, Krulčić, uz ”big bossa”, odlučila u igru uvući i pazinski Puris. Kao da im nije dosta što je ta tvrtka s gotovo 900 zaposlenika iz 2000. godine, spala na manje od 150 radnika. Jasno, ništa ne ide bez HDZ-a, pa se u igru upleo i načelnik Sv. Petra u Šumi. Dečki, povucite kočnicu. Ne igrajte se imovinom svih građana Istre. Niste za to dobili mandate.

Toliko se često zadnjih mjeseci spominje ”istarsko poljoprivredno čudo”, a činjenica je da je samo u Purisu izgubljeno dva puta više radnih mjesta no što ih je otvoreno zadnjih 20 godina u istarskoj poljoprivredi. To je činjenica koju nije moguće cenzurirati, kao što je i neosporno da se stotinjak lokalnih šerifa domoglo desetina hektara poljoprivrednog zemljišta za šaku Judinih škuda.

Iskreno se nadam da će oni koji nisu poljoprivrednici bez te zemlje ostati, kao i oni koji su poljoprivredno prenamijenili u građevinsko i danas pojedinci tu istu zemlju (zgrade) prodaju za milijune eura. Sve u svoje vrijeme, ali ”ničija nije svijetlila do zore”.

Pitam građane Istre, a pogotovo zaposlenike Purisa, koju bi od ovih dviju ponuda izabrali?

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.