Damir Kajin: Nećete mi smanjivati plaću

kajin_thumb.jpgJesu li hrvatski zastupnici preplaćeni ili potplaćeni u odnosu na kolege u Europi, i jesu li njihove povlastice veće od europskih, još je nejasnije nakon jučerašnje saborske analize stanja prava zastupnika.Niža primanja od hrvatskih parlamentaraca imaju samo zastupnici iz Moldavije i Mađarske, a bolje od njih plaćeni su čak i zastupnici u Srbiji i BiH. Nakon rasprave neizvjesnom je ostala sudbina prijedloga predsjednika Sabora Luke Bebića da se politički izabrani dužnosnici odreknu 6-postotnog povećanja plaća.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da će Vlada uskoro pred Sabor izići s prijedlogom izmjena Zakona o pravima i dužnostima saborskih zastupnika.

Zastupnici bi pravo na besplatan prijevoz imali samo dok obavljaju svoj posao, a ne, primjerice, i kada odlaze na godišnji odmor. Boris Kunst (HDZ) naglasio je da zastupnici nemaju neka velika prava, da su manja nego u Srbiji, BiH i Slovačkoj.

Damir Kajin (IDS) usprotivio se, pak, svakom prijedlogu koji bi dirao zastupničku plaću, ističući kako zastupničkim privilegijem smatra samo mirovinu, a da se ostalo ne bi smjelo dirati.

Naglasio je da je u svoja četiri saborska mandata tek dva do tri dana izbivao iz zastupničkih klupa, a na stol predsjedatelja položio je hrpu papira za koje je rekao da su fonogrami svih njegovih govora.

Da se na zastupnike u javnosti neopravdano gleda kao na one koji ništa ne rade ocijenio je i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

www.slobodnadalmacija.hr

4 komentara na “Damir Kajin: Nećete mi smanjivati plaću”

 1. p napisao:

  ma, najprije bi in trebalo ukinut onu mirovinu od 12000kn, jer ako se ne varan, ki odradi 6mj u saboru pole živi ko car.

 2. mina napisao:

  treba in stavit na plaću od 2000 kn pa neka s tim žive

  1. gost napisao:

   vero, ja bin sa u sabor i za 2000 kn place, ko da njima placa nesto znaci, nanke dzeparac

 3. rage99 napisao:

  Mislin da bi trebali bit plaćeni po temu ki koliko dela jer je sramota da u saboru čitaju novine,časopise prčkaju po mobitelima….pol sabora bude prazno osim ako je kakova fešta onda se riva napunit pa po tim bi kriterijima FORŠI zaslužili 1000kn

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.