Dan dobrovoljnih davatelja krvi obilježen prigodnim uručivanjem priznanja jubilarnim dobrovoljnim davateljima krvi

Dana 25. listopada, povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić je zajedno sa predstavnicima Općina Cerovlje i Karojba te Gradskim društvom Crvenog križa Pazin održao prijem za dobrovoljne davatelje krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pazin.

Upravo je 25. listopada posvećen obilježavanju i promicanju dobrovoljnog davalaštva krvi u spomen na prvu organiziranu akciju prikupljanja krvi širom Hrvatske koja je započela 25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak. Od tada se u Hrvatskoj svake godine na ovaj datum obilježava Dan dobrovoljnih davatelja krvi i potiče organizirano darivanje krvi na načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, besplatnosti i solidarnosti. Tom prigodom jubilarnim dobrovoljnim davateljima krvi uručena su prigodna priznanja. Kristina Kuzma i Dražen Pužar darovali su dragocjenu tekućinu 75 puta, Kristijan Frančin, Mario Hreljak, Željko Ujčić i Ante Stanić 50 puta, te Edita Vranić 35 puta.

Uvodnu pozdravnu riječ na prijemu je uputio gradonačelnik Grada Pazina ističući kako dobrovoljni davatelji krvi, svojim činom darivanja krvi spašavaju ljudske živote svakoga dana te se time zahvalio svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti.

Zahvalio se i Gradskom društvu Crvenog križa Pazin, kao humanitarnoj organizaciji koja vodi brigu o dobrovoljnim davateljima krvi i s ostalim društvima brine o tome da zaliha krvi ima uvijek dovoljno.

Nakon Gradonačelnika, prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Pazin, dr. Ivica Rukavina, koji je svim dobrovoljnim davateljima krvi, a posebno jubilarcima čestitao Dan dobrovoljnih davatelja krvi te im zahvalio za višestruko darovanu krv, izraženu humanost, plemenitost i ljubav prema čovjeku kao i iskazanu solidarnost s onima kojima je njihova krv potrebna.

U evidenciji Gradskog društva Crvenog križa Pazin trenutno se nalazi 679 aktivnih dobrovoljnih davatelja krvi, od čega ih je 407 s područja Grada Pazina.

Priznanja i prigodne poklone jubilarcima su uručili: predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Pazin doktor Ivica Rukavina, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, načelnik Općine Karojba Alen Rosić te zamjenik načelnika Općine Cerovlje Kamenko Opatić.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.