Dan Istarske županije u Pazinu

pazin-vga_dan_zup.jpgU povodu obilježavanja Dana Istarske županije te tradicionalnih rujanskih svečanosti u subotu će se u u Gradu Pazinu održati niz manifestacija u organizaciji Kluba mladih Pazin te uz potporu Grada Pazina i Istarske županije.
Na Trgu slobode u 10 sati u organizaciji Sportsko-penjačkog kluba Hiperaktiv započinje županijsko penjačko natjecanje u kojem će se na umjetnoj “stijeni” natjecati sve kategorije penjača: cicibani, kadeti, stariji kadeti, juniori, seniori. Natjecanja će potrajati do 15 sati, kada će uslijediti master natjecanje na kojem će nastupiti penjački veterani(stariji od 30 godina), a nakon toga natjecanje u penjačkim skokovima. Na kraju će se i publika moći okušati u penjanju, a za najuspješnije su osigurani prigodni pokloni.

S početkom u 11 sat, pa do sumraka, na igralištu Nadcestarije Pazin u Jelenčićima održat će se malonogometni turnir na kojem će nastupiti ekipe istarskih policajaca, vojske, vatrogasaca, novinara, svećenika,liječnika, sudaca, sindikalista…
Na pješačenje stazom Pazin-Grdoselo-grdoselski Stari grad-Pazin u dužini od 16 kilometara kreće se s Trga Slobode u 10 sati, a pješačenje organizira Odred izviđača Huhober. Za one kojima je staza preduga iz Odreda preporučuju da se pješačenju pridruže u Grdoselu gdje će za sudionike biti osiguran ručak. U organizaciji udruge «Albus» u 18 sati na glavnom gradskom trgu održat će se srednjovjekovna borba mačevima, a u 20 sati s iste lokacije kreće igra «Lov na blago». Prijaviti se mogu skupine od pet do sedam članova, a učesnici moraju biti stariji od 16 godina. Tijekom dana na trgu će biti postavljena izložba fotografija Igora Blagonića, Ronalda Gubića i Sare Kiršić, a zainteresirani će građani moći odigrati stolni tenis.

Proslava će završiti koncertom mladih rock skupina na platou ispred pazinskog kina. Nastupa pazinska «Sida», pulski «D.J. & The Wootchyak», labinska «Grief charisma» te riječki «Diskurz» te «Punjena papiga». Koncert započinje u 21 sat, a otvorit će ga školski bend Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.