Dan općine Motovun: Nakon obnove slijedi uređenje zidina

MotovunSvečanom sjednicom Općinskog vijeća pod predsjedanjem Elvisa Linardona, kojoj su osim vijećnika prisustvovali i uzvanici iz društvenog života Motovuna kao i pazinski dogradonačelnik Ivica Gržinić i načelnik Općine Vižinada Marino Baldini, preksinoć je obilježen Dan općine Motovun. Slavi se u spomen na zaštitnika župe sv. Stjepana.

– Dovršetak obnove motovunskih zidina najznačajniji je dogadaj ove godine, istaknuo je načelnik Slobodan Vugrinec podsjetivši nazočne da su radovi počeli koncem 2004. te da je u popravak bedema, u dužini od 380 metara, utrošeno oko osam milijuna kuna. “Bio je to preveliki zalogaj za ovako malu općinu pa smo na samom početku bili svjesni da moramo pronaći sufinancijere”, rekao je Vugrinec. Zahvalio je Ministarstvu kulture koje je financiralo 65 posto radova te Istarskoj županiji na 8-postotnom te regiji Veneto na 7-postotnom sudjelovanju. Preostala petina troškova financirana je vlastitim sredstvima ili akcijama koje su pokrenuli organizatori Motovun Film Festivala.

Vugrinec je najavio predstojeću iluminaciju i opremanje zidina rukohvatima i zaštitnom ogradom te popločenje partera šetnice. Prethodno je u galeriji hotela Kaštel otvorena izložba mr. sc. Jadranke Drempetić “Obnova motovunskih zidina”, a autorici je na svečanoj sjednici dodijeljena i Plaketa općine.

– Obnova motovunskih zidina nezamisliva je bez njenog stručnog angažmana, koji je u svakom trenutku nadilazio puke profesionalne norme, jer je istovremeno bio izraz trajne ljubavi prema Motovunu, rekao je Vugrinec prigodom uručivanja priznanja. Apelirao je na Vladu i premijerku Jadranku Kosor da odobre zahtjev koji je Općina uputila lanjskog kolovoza, a kojim traži da joj se dodijeli bivša zgrada “Revije” na glavnom trgu, u kojoj bi se uredilo sjedište Općine.

Najavio je radove na kanalizacijskoj mreži te istakao da su prodaja starog motovunskog Doma umirovljenika, kao i golf projekt od presudne važnosti za razvoj Motovuna.

Anđelo Dagostin / Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.