Dan pobjede u Trvižu uz Večer hrvatskih klapa

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Trvižu je, pred brojnom publikom, održana 15. Večer hrvatskih klapa na kojoj je nastupilo 13 klapa iz Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Program, kroz koji su vodili Meri Simičić Beato i Oliver Mlakar otvorila je pazinska klapa Bukaleta.

Posebno su oduševile ženske vokalne skupine Kadenca iz Trviža s pjesmom ‘Samo je ljubav tajna dvaju svjetova’ i Nešpula iz Pule.

Uz klapu Teran koja je obilježila 15 godina rada, nastupile su i klape Flumen iz Rijeke, klapa Motovun, Vetta iz Vrha, buzetska muška klapa Pinguentum, klape Škrljevo i Volosko, debitanti iz Pule pod imenom ‘Brnistra’, Sebenico iz Šibenika te Lungomare iz Umaga koji su podigli publiku s pjesmom ‘Samo anđeli znaju’.

Željko Mrak, predstavnik organizatora i predsjednik Hrvatskog katoličkog mladenačkog društva ‘Seljačka sloga-Trviž 1911.’, podsjetio je da već 15 godina Trviž klapskom pjesmom slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

– Ovaj kulturni i glazbeni događaj upisan je na klapsku kartu Hrvatske i pronosi glas ovog kraja i ovih ljudi, upisuje znamen i posvetu riječi onima kojih se sjećamo, hrvatskim braniteljima, rekao je Mrak.

Na kraju ove iznimne večeri sve su klape zajedno s publikom otpjevale ‘Croatio, iz duše te ljubim’, a okupljeni su mogli vidjeti i kratku retrospektivu – film o 15 godina Večeri hrvatskih klapa u Trvižu.

ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.