Dan zdravlja – „Za zdrav život“

2Povodom Međunarodnog dana zdravlja, zajedno s osnovno školarcima, djecom iz pazinskih vrtića, umirovljenicima i korisnicima njihova dnevnog boravka, štićenicima doma Motovun i građanima svih dobnih skupina, DTI-a Pazin obilježilo je taj dan zajedničkim vježbanjem.

Pod stručnim vodstvom fizioterapeutice Jadranke Radović, Plato Spomen doma, gdje se vježbanje odvijalo, bio je pretijesan da primi sve vježbače kojima se za tu prigodu pridružio i gradonačelnik Renato Krulčić, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti grada Pazina, Nevija Srdoč, kao i ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Loretta Morosin, te ravnatelj Doma Motovun, Demark Boris.

Nakon odvježbanih vježbi, u prostorima dnevnog boravka Pazin, Gracijano Turčinović, sportaš
paraolimpijac, održao je zanimljivo predavanje o sportu, o tome što je sportski i zdrav način života njemu donio te koje su prednosti i benefiti redovitog vježbanja.

Nakon održane radionice u prirodi, na ranču Sv. Mikule, gdje su se polaznici upoznali s ljekovitim biljem, slijedilo je završno predavanje Franka Zgrablića o kućnoj apoteci, o izradi i primjeni ljekovitih pripravaka i o svojevrsnoj samopomoći ljekovima koji se besplatno ”nude” svima onima koji prirodu poštuju i u njoj nalaze izvor duhovnog i tjelesnog zdravlja.
Kao završetak obilježavanja Međunarodnog dana zdravlja organizirano je i pješačenje od pazinskog Spomen doma do konobe Bani i natrag, u dužini od 6 kilometara. Vremenske su prilike bile naklonjene pješacima, mada je za stići na cilj trebalo uložiti dosta napora. Okrijepa koja je pješake dočekala, zajedno s glazbom domskog banda Motovun, vratila je snagu iscrpljenima te im olakšala povratak.
Želimo se zahvaliti sponzorima, Konobi Bani i firmi Reginex Pazin koji su svojim donacijama popratili našu akciju.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Grada Pazina , Općina Pazinštine i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, u sklopu projekta ZA ZDRAV ŽIVOT.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.