Danas derbi kola prve ŽNL: NK Pazinka – NK Funtana

2Tko je mogao znati sedmog rujna da će u Funtani u prvom kolu istrčati jesenski prvak i viceprvak. Oni se ponovno susreću, danas u Pazinu, gdje će njihov dvoboj usmjeriti nastavak borbe za vrh I ŽNL, piše portal istrasport.eu.

Pazinjani u sutrašnoj utakmici neće moći računati na desnog bočnog Ninu Jakusa koji ima tri žuta kartona, dok će Funtanjani na gradski pazinski stadion doći kompletni.

Prvu je utakmicu obilježio veliki broj žutih kartona kao i isključenje trenera Funtane u 75. minuti. Pritisak će sutra biti još veći nego je bio na momčadima tog dana, ali se za nadati boljoj utakmici i pokojem pogotku.

S nama se slaže i Ivan Lajtman, trener Funtane: „Pazinka je kvalitetna momčad, a ona prva utakmica na rubu incidenta je iza nas. Nadam se da će sutra (u subotu) gledatelji uživati pa nek’ pobijedi bolji“, započeo je bivši prvoligaški igrač te nastavio pomalo iznenađujuće: „Osobno ne bih bio zadovoljan bodom, mi u Pazin idemo po pobjedu.“

Trenera Pazinjana more neke druge brige. Naime, za današnji susret nisu sigurni Vale, Rudela i Funčić, trojac vrlo važnih „kotačića“ u njegovom stroju.

Ipak, optimizma mu ne manjka: „Bodovi iz Pazina nikada ne idu lako. Funtana igra jednu igru doma, puno su slobodniji nego na strani“, rekao je Buršić pa se potužio: „Ipak, mislim da će presuditi kako će se tko snaći na teškom travnjaku. On sada izgleda odlično, ali pada sve jače…“

Prvi čovjek pazinske struke smanjuje značaj utakmici: „Čak i da pobijedimo, nismo na miru. Poznato je da se prvenstva osvajaju na malim utakmicama. Još ima puno utakmica, dosta je do kraja.“

Derbi I ŽNL sutra sudi Zoran Vasiljević iz Valbandona, a pomoćnici će mu biti Labinjan Elvis Brečević i Mateo Čalić iz Marčane. Delegat utakmice koja počinje u 15:30 je Danijel Štoković iz susjednog Sv. Petra u Šumi.

istrasport.eu

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.