I danas lokalne nestabilnosti, konačno ulazimo u period stabilnijeg vremena

Periodu nestabilnog vremena konačno je došao kraj. Iduće dane obilježit će stabilnije, ali i postupno sve hladnije vrijeme. S prodorom hladnijeg zraka i danas je bilo nestabilnosti, naročito na otvorenom moru. Najjači sustavi pogodili su Mali Lošinj gdje je bilo čak i obilnije tuče! Primjetno je kako tuča postaje sve češća pojava posljednjih godina, čak i u hladnijem dijelu godine.

U noći je snijeg pao na Učki i Ćićariji, a s obzirom na dolazak hladnijeg vremena, pokrivač će se zadržati i idućih dana. Spomenimo kako se na vrhu Učke temperatura zraka tijekom dana kretala između -3 i -5 °C, dok je na Zavižanu večeras izmjereno 104 cm snijega.

Uslijed prodora sve hladnijeg zraka, idućih dana očekuje nas pravo zimsko vrijeme. Nedjelja će biti najtoplija, a onda prema sredini tjedna slijedi daljnji pad temperatura zraka. Posebno će hladna biti jutra kada bi se temperature zraka u unutrašnjosti Istre mogle sniziti i na -10 °C.

Mraza će biti i uz obalu.

Što se tiče dugoročnih tendencija, stabilnije vrijeme potrajat će 7-8 dana, a onda slijedi nova promjena vremena. O tome da li će biti primjerena zimi ili jeseni čitajte uskoro na portalu! (P.R./IM).

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.