Danas navečer stiže fronta uz lokalne pljuskove i grmljavinu, u utorak osjetno osvježenje

vremenska_prognoza.jpgPred nama je nova izraženija promjena vremena koja donosi kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu, a od utorka i izraženiji pad temperatura zraka. Veći dio današnjeg dana prevladavat će djelomice sunčano vrijeme, povremeno uz povećanu naoblaku. Kasno navečer i u noći na ponedjeljak jače će se naoblačiti na cijelom području uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Ponegdje je moguće i izraženije nevrijeme uz veće količine kiše u kratkom vremenskom roku. Puhat će umjereno, na moru povremeno jako jugo koje će u noći na ponedjeljak postupno okrenuti na tramontanu, kasnije buru.

Ponedjeljak i utorak donose nastavak promjenjivog vremena, ali bit će i sunčanih razdoblja. Povremeno očekujemo prolaznu kišu i grmljavinske pljuskove, naročito tokom prvom dijela utorka kada stiže novi frontalni poremećaj uz dolazak osjetno hladnijeg zraka.

Bura i tramontana već će do kraja ponedjeljka oslabiti i okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Jugo će najjače biti u noći na utorak, a pred jutro očekujemo okretanje juga na umjeren, povremeno na moru prolazno jak pulenat koji bi mogao donijeti probleme obalnom području. Sredinom dana zapuhat će bura uz osjetan pad temperature zraka.

U srijedu i četvrtak očekujemo stabilnije i sunčanije vrijeme, ali i dalje uz mogućnost lokalnih pljuskova. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 7°C u unutrašnjosti i 14°C uz obalu, dnevne vrijednosti većinom između 20 i 23°C.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.