Danas otvorena 12. smotra sveučilišta u Zagrebu

12. Smotra svučilišta u ZagrebuDvanaesta smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se od 10. do 12. travnja 2008. godine u prostorima Studentskog centra u Zagrebu (Savska cesta 25), pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Tijekom tri dana trajanja ove manifestacije, posjetiteljima će se predstaviti 80 sudionika s posebno pripremljenim aktivnostima na svojim izložbenim prostorima te prezentacijama.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o programima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija, uvjetima studiranja, studentskom životu, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i kompanije, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu i brojnim drugim detaljima koji su mladim ljudima važni prilikom donošenja odluke o upisu na fakultet.

Kao i proteklih godina, Sveučilište u Zagrebu ostvarilo je vrlo dobru suradnju s ravnateljima srednjih škola u cijeloj Hrvatskoj koji će organizirati dolazak svojih učenika na smotru. Sveučilište u Zagrebu očekuje da će aktivnosti u okviru programa 12. smotre pratiti oko 25 000 posjetitelja iz cijele Hrvatske.

U programu 12. smotre posebno je važno istaknuti nekoliko predavanja, kao i posebno osmišljenih aktivnosti kojima će studenti budućim kolegama prenijeti svoja pozitivna iskustva, kako bi ih potaknuli da se upisom na jedan od fakulteta ili akademija Sveučilišta u Zagrebu pridruže brojci od oko 60 000 studenata koji trenutno studiraju na našem Sveučilištu.

Detaljan program i sve dodatne informacije o 12. smotri Sveučilišta u Zagrebu dostupni su na internetskoj stranici http://smotra.unizg.hr/ koja je ove godine po prvi puta dvojezična (hrvatski, engleski).

Uz održavanje 12. smotre Sveučilišta u Zagrebu, u nakladi od 8000 primjeraka i ove je godine tiskan Vodič za buduće studente koji će se dijeliti posjetiteljima. Naklada od 2500 primjeraka, kao i svake godine, prosljeđuje se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji će ove brošure dalje distribuirati, a Vodič će po završetku smotre biti dostupan i na internetskoj stranici.

U pripremu i organizaciju 12. smotre Sveučilišta u Zagrebu i ove su godine aktivno bili uključeni studenti koji su sudjelovali u osmišljavanju aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima te će svojim budućim kolegama tijekom trajanja smotre biti dostupni za sve informacije.

12. smotra Sveučilišta u Zagrebu bit će zatvorena u subotu, 12. travnja u 14 sati kada će rektor prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš sudionicima dodijeliti priznanja za najbolje uređene izložbene prostore i održane prezentacije.

Iz programa smotre izdvajamo:

Četvrtak, 10. travnja 2008.

* 11 sati
Svečano otvaranje smotre uz izložbu radova studenata Akademije likovnih umjetnosti i program studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu
* 14.15 sati
Predavanje Bolonjski model – kako studirati?
Prof. dr. sc. Damir Markučić, prodekan za nastavu Fakulteta strojarstva i brodogradnje i predsjednik Povjerenstva za praćenje Bolonjskog procesa Sveučilišta u Zagrebu Olga Šarlog-Bavoljak, dipl. iur., akademska tajnica Sveučilišta u Zagrebu
* 15 sati
Predavanje Mobilnost studenata – kako studirati?
Ana Horvatović, prof., stručna savjetnica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu

Petak, 11. travnja 2008.

* 11 sati
Predstavljanje E-indexa
doc. dr. sc. Hrvoje Mlinarić, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
* 12.15 sati
Panel diskusija Sudenti o studentima
Moderator razgovora: Frano Ridjan, apsolvent Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
* 14.30 sati
Kratki film studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
(Mario Mlakar, Ivan Dobranović, Dario Bojanjac, Goran Posilović)
Studentski pogled: Studirati na FER-u

Subota, 12. travnja 2008.

* 14 sati
Svečano zatvaranje i dodjela nagrada za najbolje uređene izložbene prostore i održane prezentacije na 12. smotri Sveučilišta u Zagrebu

Unizg.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.