Danas počinje emitiranje serije Počivali u miru II

pocivali_u_miru_ii_1_2015Druga sezona serije Počivali u miru koja se krajem prošle godine snimala na nekoliko lokacija u Pazinu i okolici večeras će doživjeti svoju premijeru na prvom programu Hrvatske televizije s početkom u 21 sat. U seriji su glumili mnogi poznati glumci poput Judite Franković, Gorana Navojeca i Anje Šovagović Despot, dok su kao glazbenici nastupili Etno skupina Veja, Gustafi, Livio Morozin i Alen Vitasović.

Počivali u miru II prva je dramska serija radnjom smještena u Istru – ikada! Izmišljeni gradić Globin u seriji “glume” tri istarska gradića: Gračišće, Draguć i Plomin. Globin je tipično istarsko kameno mjestašce na uzvisini, okruženo ljupkim dolinama, vinogradima i hrastovim šumama punim tartufa. Obrađena polja, obiteljske farme boškarina i obnovljene stare stancije, govore o vitalnosti najuređenijeg dijela Hrvatske, kojeg nije mimoišla tranzicijska sudbina gospodarskog propadanja cijele zemlje. Svuda uokolo razrušeni su pogoni propale industrije i napušteni rudarski kopovi.

Sliku zelene razglednice donekle kvare visoki dimnjaci i silosi cementare Chemix u podnožju Globina, privatiziranog i restrukturiranog ostatka nekadašnjeg socijalističkog ponosa cijelog kraja – Tvornice azbestnih vlakana TAV. Između gradića na uzvisini i tvornice u dolini, preplela se mreža tajni, međusobnih optužbi i sumnjičenja. Sedam s azbestom povezanih smrti, dugo nakon što se u Globinu prestao proizvoditi azbest, nisu samo teret s kojim se teško nosi mala Globinska zajednica. One su tempirana bomba koja doseže do samih vrhova države i može ugroziti mnoge.

Novih deset epizoda druge sezone serije “Počivali u miru” novinarku Luciju Car (Judita Franković) će uvesti u nove istrage tajni koje kriju zaboravljeni grobovi. Budeći duhove pokojnih, Lucija će uzbuditi žive, a prošlost će se još jednom neraskidivo povezati sa sadašnjošću. Uz pomoć Ines Polić (Nina Violić), problematične veteranke istraživačkog novinarstva i Romana Soršaka (Goran Navojec), šarmantnog načelnika istarske krim-policije, Lucija će tvrdoglavo zaroniti u potragu za istinom, slijepo vjerujući da je baš istina jedini temelj na kojem je moguće graditi budućnost. Političke intrige, osobni interesi, prevare i ubojstva izronit će iz zakopanih grobova i ugroziti živote. Lucija će još jednom na bolan način otkriti: da bi mrtvi počivali u miru, živi moraju platiti visoku cijenu.

pocivali_u_miru_ii_2_2015

Svih deset epizoda završavaju s jednom od 10 pjesama s prvog albuma pazinskog etno sastava Veja, nominiranog za nagradu Porin. Veja se i pojavljuje u seriji. U jednoj od ključnih scena serije, nakon dugogodišnje razdvojenosti ekskluzivno za PUM2 okupili su se legende istarskog “Ča-vala” Alen Vitasović i Livio Morožin, koji su u originalnom aranžmanu Veje izveli svoj veliki hit “Ne moren bež nje”. U prvoj epizodi sezone Lucija i Damir zapjevali su zajedno s popularnim Gustafima.

Scene eksterijera Stancije Križman u seriji, snimane su na lokaciji OPG-a “Ograde”, proglašenim najboljim OPG-om u Hrvatskoj.

Seriju možete pratiti svaki dan od ponedjeljka do četvrtka na HRT1 u 21 sat, ili reprizu u 01:50. Svaka epizoda traje 50 minuta. Kreator serije, autor priče i producent je Dario Vince, glavni scenarist Saša Podgorelec, izvršni producent: Miodrag Sila, a redatelj Goran Dukić.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.