Danas predstavljanje projekta R.E.A.D. – Čitam (o) psu u OŠ Vladimira Nazora Pazin

2Prezentacija projekta R.E.A.D – Čitam (o) psu će se održati u četvrtak, 16.travnja 2015. s početkom u 17 sati u školskoj knjižnici Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin u suradnji s udrugom Indificienter iz Vinkurana prijavila se na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istre, naziv natječaja je Mali projekti u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ . Projekt se zove R.E.A.D – Čitam (o) psu.

Cilj projekta je poticanje čitanja učenika s teškoćama. Ovim projektom želimo postići poboljšanje čitalačkih, komunikacijskih i govornih vještina, usađivanje ljubavi prema čitanju, širenje kulture čitanja, poticanje samopouzdanja i jačanje samopoštovanja, smanjenje straha, treme i nelagode zbog čitanja ili javnih nastupa, razvijanje radnih navika i učenja, pažnje i koncentracije, sposobnost memoriranja, te razvoj empatije kod učenika.

R.E.A.D. je kratica od Reading Education Assistance Dogs – program je registriran pri Intermountain Therapy animals u Sjedinjenim Američkim državama 1999. godine. Tim čine terapijski pas, voditelj terapijskog psa te edukacijski rehabilitator koji su uključeni u aktivnosti provođenja programa. Psi udruge Indificienter su posebno educirani u svrhe terapijskog čitanja, osigurani su i redovitom veterinarskom pregledu prema svim standardima RH.

Aktivnosti koje su planirane:

1. Roditeljski sastanak

2.”Dani otvorenih vrata R.E.A.D. programa”; prezentacija programa u OŠ Vladimira Nazora Pazin

3. Provedba projekta s učenicima s teškoćama u čitanju – terapije se provode u prostorijama OŠ Vladimira Nazora u Pazinu jedanput tjedno

4. Evaluacija projekta uz stalni monitoring
5. Praćenje i supervizija
6. Evaluacija projekta – učiteljice uključenih učenika.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.