Danas smotra vina u Gračišću

img_0540.jpgGračišće će 8. put po redu danas, na Uskrsni ponedjeljak, biti domaćin Smotre vina središnje Istre. Organizatori će osigurati više od 5000 butilja vina za degustaciju. U dvadeset i jednoj konobi moći će se kušati 289 vina od čega 193 bijela i 96 crnih. Nagrađeno je više od 70 % vina, od čega 30 zlatnih, 72 srebrna i 62 brončana vina te će biti dodijeljeno i 40 počasnih nagrada. Tko su nagrađeni saznati će se na manifestaciji. Osim što će se moći degustirati, vina će se moći i kupiti u posebnoj konobi.

U Gračišću se ove godine sprema i bogata gastro ponuda. Tako će između ostalog uz 12 ugostiteljskih objekata i njihove ponude jela u ponudi biti i meso vola odnosno boškarina na ražnju.

Program započinje u 11:00 sati svečanim otvorenjem smotre. U 15:00 sati počinje glazbeno-zabavni program u kojem će sudjelovati narodni svirači. Svečana podjela odličja za nagrađena vina predviđena je za 16 sati. Konobe za degustaciju vina biti će otvorene sve do 19 sati. Od 12:00 do 18:00 svaki sat kreće vođena degustacija koju će voditi višestruko nagrađivani somelier Sandi Paris. Gustafi će se pobrinuti za dobru zabavu u večernjim satima, točnije u 21:00 kada tradicionalno počinje njihov koncert na placu u Gračišću.

Organizatori priželjkuju povoljnu vremensku prognozu odnosno lijep i sunčan dan. Uz idealne vremenske uvjete ovog bi Uskrsnog ponedjeljka Smotru vina moglo posjetiti i dvadesetak tisuća ljudi.

Barkun.hr

4 komentara na “Danas smotra vina u Gračišću”

 1. ahmed napisao:

  koliko košta mižol

  1. aravnic napisao:

   mi se čini da je 60 kn

 2. moris napisao:

  Nije bilo loše, pohvala organizatorima! Ipak trebalo bi još više poraditi na podizanju kulture konzumiranja vina, pogotovo u omladine. ;)

 3. di napisao:

  šteta da je bilo onako zima! Inače je bilo odlično! omladina će vajk bit omladina i tu se niš ne more!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.