Današnja promjena vremena donosi zimske temperature zraka

Istru je danas, kao i ostatak Hrvatske, zadesilo pogoršanje vremena. Na Jadranu je kišu i pad temperature pratila i grmljavina. Tek se krajem današnjeg dana očekuje razvedravanje.

Od srijede nas očekuje pretežno sunčano te svakim danom sve hladnije vrijeme, piše Istramet. Noćne temperature zraka tako će u unutrašnjosti Istre ponovno sa lakoćom padati ispod -8°C, a ujutro će pod mrazom biti i cijela obala. Dnevne vrijednosti kretat će se na većini područja između 5 i 11°C. Sinoptički gledano, tjedan će obilježit jačanje rusko-skandinavske anticiklone koja će omogućiti dotok vrlo hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta direktno u Sredozemlje. Spomenuta je anticiklona samo ogranak sibirske koja je opće poznato bila temelj svih pravih zima u središnjoj Europi pa tako i u našem kraju.

Sa takvim razvojem situacije temperature zraka će krajem tjedna još malo pasti, a od siječnja bi se mogli oprostiti sa pravim zimskim vremenom.

Biometeorološke prilike bi se u sljedećim danima trebale poboljšati, pa bi se većina ljudi trebala osjećati bolje. Smanjit će se i tegobe kroničnih bolesnika. Ipak, Državni hidrometeorološki zavod upozorava kronične bolesnike na vjetar i hladnoću, osobito u jutarnjim satima.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.