Današnji dan donio vrlo nestabilno i promjenjivo vrijeme

2Današnja nova ciklona i frontalni poremećaj donijeli su novu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Već od ranoga jutra olujni su oblaci nastali na otvorenom moru te su u jugozapadnoj struji zahvatili Istru i Kvarner, posebice obalno područje.

Potom se vrijeme nakratko smirilo, da bi nove oborine nastale nad nama sredinom dana i poslijepodne i donijele nove milimetre kiše na većem dijelu područja. Kasno poslijepodne i navečer uslijedilo je razvedravanje, no i dalje će postojati mogućnost za lokalne pljuskove tijekom nastavka večeri i noći, što zasigurno neće baš obradovati sve koji planiraju feštati na otvorenom. No ta je mogućnost znatno manja nego tijekom dana.

Dnevne temperature bile su znatno ispod prosjeka, u unutrašnjosti Istre uglavnom do 21 ili 22°C, dok je duž zapadne obale temperatura porasla do 24 ili 25°C zahvaljujući sunčanim razdobljima u rano poslijepodne.

Spomenimo još količine kiše koje su pale tijekom današnjeg dana. Najviše je kiše palo u Baderni, čak 57 mm. Slijede Tinjan-Žužići sa 46, Flengi 45, Trviž-Buići 38 te Pazin sa 31 mm kiše. Najmanje je kiše palo na području Rovinja i Labina, uglavnom od 1 do 5 mm. Na ostatku područja palo je u prosjeku oko 15 do 20 mm kiše.

istramet.com

foto: Jesen u Pazinu u kolovozu, by: Alen Niessner Šćine

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.