Današnji sporazum za Hitnu ne rješava ništa!

Sporazum (link) koji su danas potpisali Istarska Županija, Istarski Domovi Zdravlja i Zavod za hitnu medicinu Istarske Županije ne donosi značajna poboljšanja u zdravstvenoj zaštiti građana Istre. Ovim sporazumom ponovo su potpuno ignorirani pravi zahtjevi građana i prvotni plan restrukturiranja Hitne medicinske pomoći od strane struke.

Djelatnici Hitne i građani Pazina i dalje traže dodatni Tim II, što podrazumijeva 10 dodatnih zaposlenika i 24-satno dežurstvo dodatnog tima. Ovim sporazumom se na Hitnoj zapošljava samo dvije dodatne sestre, što nije dostatno i sukladno prvotnom planu. Ta promjena ne donosi nikakva poboljšanja, već samo predstavlja zavaravanje javnosti i građana.

Ovaj sporazum također ne revidira naprasno promijenjenu odluku o premještanju izvanbolničnog hitnog prijema iz Pazina u Umag.

U tom smislu, zahtjevi iz Peticije i dalje ostaju, te pozivamo građane da ne nasjedaju ovakvim sporazumima, već da i dalje, još intenzivnije potpisuju peticiju sve do ispunjenja tih zahtjeva.

1 komentara na “Današnji sporazum za Hitnu ne rješava ništa!”

  1. mudazabubrege napisao:

    ignoriranje potrebitog i od struke verificiranog zdravstvenog standarda,a na račun politikanstva,po meni jednake je težine kao i ubistvo iz nehaja

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.