Dan istarskog sporta: Posebna priznanja dobili KK Ghia Staff i Grad Pazin

U pulskom Domu branitelja danas je održano jubilarno 20. izdanje Dana istarskog sporta, tradicionalne manifestacije na kojoj je Savez sportova Istarske županije proglasio najbolje sportaše za 2012. godinu. Posebna priznanja dobili su i Košarkaški klub Ghia Staff u povodu obilježavanja 60. obljetnice igranja košarke u Pazinu i Grad Pazin za izuzetno uspješnu organizaciju prvenstva Europe u boćanju.

foto i tekst: glasistre.hr

1 komentara na “Dan istarskog sporta: Posebna priznanja dobili KK Ghia Staff i Grad Pazin”

 1. MR napisao:

  Sportsko društvo Pazin osnovano je 10. svibnja 1949., a među sekcijama je bila i košarka koju je kao i odbojku vodio Tulio Tomadin (Tullius Tomadin, piše u jednom dokumentu). U planu rada Sportskog društva Pazin za 1949. nalazimo dvije prijateljske košarkaške utakmice. U rujnu 1949. naručeni su „stalci za košarku“, a u studenom iste godine nalazimo zaključak Upravnog odbora Sportskog društva Pazin da se „stalci za košarku“ oboje i da ih „gimnastičko društvo“ preko noći sprema. Košarka, odbojka i tenis igrali su se na današnjem parkiralištu ispred kina.
  U planu Sportskog društva Pazin za 1950. nalazimo tri utakmice u košarci. Upravni odbor SD Pazin je 6. travnja 1950. odlučio graditi igralište za odbojku i košarku i to radnom akcijom. Radna akcija održana je 16. travnja 1950. s početkom u sedam sati, a igrališta su uređena na „prostoru bivše talijanske gimnazije“.
  Važno je dodati da je predsjednik Sportskog društva Pazin bio Ivan Damijanić, tajnik Egidije Marion, a tehnički sekretar Libero Ferenčić.
  Treba reći i to kako je sportski život Pazina poslije Drugog svjetskog rata počeo 1949. Prije Drugog svjetskog rata, dakle u vrijeme Italije u Pazinu su se, prema dosad poznatim dokumentima, igrali samo nogomet, tenis i boće.
  M. Rimanić

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.