Dani otvorenih vrata “Istarski klub Rijeka – Ča za vajk“ uz pazinsku etno skupinu Veja

istarski_1_2014U ponedjeljak 02. 06. 2014. u prostorijama udruge studenata “Istarski klub“ Rijeka otvorena je manifestacija “Dani otvorenih vrata IKR – Ča za vajk“ obilježeno je 20 godina postojanja i kontinuiranog kluba. Otvaranju su nazočili istarski župan Valter Flego, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, zamjenica župana Primorko-goranske županije Marina Medarić i prorektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr.sc. Zlatan Car.

Osim uvaženih gostiju, otvaranje su popratili brojni mediji, veterani istarskog kluba, te članovi i volonteri. Nakon službenog otvaranja predstavljena je publikacija “IKR – Ča za vajk“ u kojoj su sabrani svi najvažniji trenuci koji su obilježili protekla dva desetljeća rada.  U popodnevnim satima održano je predavanje dr.sc. Ivone Orlić koja je predstavila nedavno objavljenu knjigu “Istra kroz tri generacije – između svakodnevne konstrukcije identiteta i turističkog proizvoda“. Večer je nastavljena koncertom akustričnog trojca “Nikol, Luka i Vedran“, dobitnicima stipendije Istarske županije za nematerijalnu kulturu.

Program se nastavlja kroz cijeli tjedan; utorak 03.06. je rezerviran za Gastro show gdje će se pripremati i prezentirati najbolje iz istarske kuhinje, a potom slijede predavanja o čakavskom narječju i pojmu “istrijanstva“. U srijedu slijedi predstavljanje uspješnih istarskih tvrtki i projekcija mogućnosti zapošljanja (Infobip, Adris grupa, Rockwool, Holcim, ULJANIK grupa) s početkom u 18 h nakon čega slijedi predavanje Korada Korlevića.

Četvrtak je standardno rezerviran za istarsku feštu sa gostovanjem etno skupine “Veja“ iz Pazina i Big banda “Po domaće“.

Završna proslava održati će se u Humu, gdje će se okupiti veterani, volonteri i članovi istarskog kluba te će proslaviti uz koncert Gustafa, Shaionesa i Radioaktiva.

istarski_2_2014

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.