Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Prošlotjedni školski pano Pazinskog kolegija zorno prikazuje blagodati kruha našeg svagdašnjeg. Posvećen je, naravno, Danima zahvalnosti za plodove zemlje.

Vrijedne učenice izvannastavne aktivnosti Jezična skupina spojile su tako tri ključna sastojka: ljubav prema jeziku i kruhu te kreativnost, kako bi nas počastile pričom o kruhu kroz jezične idiome, biblijske citate, vrste kruha i povijesne crtice, tj. zanimljivost o kruhu. Osim engleskog jezika, na panou ćete pronaći i bilješke o kruhu na talijanskom i njemačkom jeziku, za što su se pobrinuli polaznici fakultativne nastave tih jezika. Dig in!
Prekrasnu izložbu jesenskih plodova i učeničkih radova uredile su odgajateljice i učenici učeničkog doma. Održana je kreativna radionica za učenice 1. i 2. odgojne skupine. Na njoj su učenice u raznim likovnim tehnikama (tempera, crtež, salvetna tehnika na staklu, ukrašavanje staklenki lišćem) prikazale motive jeseni i njenih plodova. Pritom smo razmišljali na čemu smo sve zahvalni Bogu, od svakodnevnih, “običnih” stvari, do duhovnih vrijednosti, obitelji, prijatelja… Na kraju radionice učenice su na papiriće napisale svoje misli o zahvalnosti te su oni izloženi, zajedno s likovnim radovima, na izložbi u holu škole. Izložbu su osmislili učenici: Lidija Turudić, Olga Đusić, Vanessa Buždon, Ivana Kutlača i Mauro Uljanić.

pazinski-kolegij.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.