Danijel Maurović, dipl.ing. – novi pročelnik Komunalnog odjela

Zgrada OpćineProračun Grada Pazina za 2008. godinu trebao bi iznositi 58.547.000 kuna što je za 17,58% više od ovogodišnjeg. Utvrdilo je to Gradsko poglavarstvo na svojoj 92. sjednici prihvativši od strane Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, predloženi Nacrt prijedloga proračuna. Ovakvo optimistično povećanje proračuna temelji se na decentralizaciji poreznih prihoda čiji se rast predviđa za 23% kao i na pozitivnim pomacima u pazinskom gospodarstvu.
Budući da je ovo bila prva rasprava o nacrtu proračuna nije se ulazilo u detaljniju analizu pojedinih stavki, ipak je dotaknuto nekoliko pitanja poput rekonstrukcije odmarališta u Špadićima, prostorno-planske dokumentacije za kapitalne objekte-Doma za starije i nemoćne osobe, Sportske dvorane, “Mirne”…,kao i sredstava za poslovanje Knjižnice i Muzeja koji bi od 01. siječnja 2008. trebali djelovati kao samostalne ustanove. Ferdinand Tončinić je iznio prijedlog da se razmisli o eventualnom povećanju plaća zaposlenih u Gradskoj upravi. Nacrt Prijedloga proračuna upućen je Gradskom vijeću na prvo čitanje. Temeljem zakonskih odredbi i odlukom Poglavarstva Grad Pazin dobio je novu službu, Službu za unutarnju reviziju na čelu koje će biti Roberto Ladavac. Novoimenovani gradski revizor ukratko je upoznao Poglavarstvo sa djelovanjem ove Službe čiji će osnovni zadatak biti unutarnja kontrola u javnom sektoru odnosno kontrola ekonomičnosti i svrsishodnosti poslovanja gradske uprave kao i tvrtki i ustanova čiji je osnivač Grada Pazin.
Nakon isteka roka za žalbe okončan je postupak imenovanja Pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje. Rješenjem Gradskog poglavarstva, Danijel Maurović, diplomirani ing. politehnike od 01. studenog 2007. godine započinje rad na mjestu prvog čovjeka Komunalnog odjela.
Temeljem nedavno prihvaćene odluke o osnivanju Gradskog savjeta mladih odlučeno je da se postojeće Gradsko vijeće mladih ukine, a pokrenut je i postupak i upućen Javni poziv za predlaganje kandidata za članove novoosnovanog Gradskog savjeta mladih. Ove odluke treba još potvrditi i Gradsko vijeće, a predviđa se da bi se izbor Savjeta mladih mogao okončati do kraja godine.
Agneza Majić, dipl. socijalna radnica podnijela je Poglavarstvu izvještaj o realizaciji Programa Savjetovališta za brak i obitelj za prvih šest ovogodišnjih mjeseci te Programa “Modifikacija ponašanja putem igre” u školskoj 2006/07 godini. Gradski su poglavari podržali odvijanje ovih programa, a predloženo je da se proširi broj stručnih suradnika koji bi sudjelovali u njihovoj realizaciji. Gospođa Majić predložila je da se profesionalizira program Savjetovališta za brak i obitelj, te opetovano zatražila od Poglavarstva da se za rad Savjetovališta pokuša pronaći prostor u bivšoj vojarni, jer korisnici ovog programa nerado dolaze na susrete koji se trenutno odvijaju u prostorijama Centra za socijalnu skrb.
Da je interes za prostore u bivšoj vojarni velik potvrđuje i informacija koju je Poglavarstvu prenio gradonačelnik Rimanić. Riječ je pregovorima sa Šumarskim institutom iz Jastrebarskog čelnici kojeg su izrazili želju za dolaskom u Pazin.
Poglavarstvo je Ženskom boćarskom klubu Pazin dodijelilo 1.500 kuna za organizaciju boćarskog turnira u trojkama koji će se održati 20. listopada uz sudjelovanje 12 ekipa, među kojima su i svjetske prvakinje iz Slovenije, Zagreba i Rijeke. Mjesnom odboru Beram za organizaciju tradicionalne “Martinje” 11. studenog odobreno je 4.000 proračunskih kuna.

Dario Brajković
“Radio 052”

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.