Dario Marušić i Veja nastupaju u Španjolskoj

athene_project_penalba_de_castro_2014Dario Marušić i pazinska etno skupina Veja sudjeluju u “athene” projektu – zajedničkom projektu Arheološkog muzeja Istre iz Pule, talijanske Općine Lecce, te španjolskog Društva za razvoj regije Burgos i Gradske uprave Burgos. U sklopu athene projekta održat će se po tri događanja (ples, balet i glazba) na tri lokacije koja su zapravo antički rimski i grčki teatri (athene – Ancient Theatre Network).

Predstavnici Hrvatske su poznati etnomuzikolog Dario Marusic i pazinska Etno skupina “VEJA”. Oni će zajedničkim snagama održati koncert i na taj način u athene projektu predstavljati Hrvatsku, a posebice regiju iz koje dolaze. U posebno za tu prigodu pripremljenom programu publici će se predstaviti s pjesmama koje su nastale u Istri ili su se u Istri izvodile, pritom obuhvaćajući Istru kao geografsku, a ne političku regiju.

Osim Daria Marušića i etno skupine Veja na projektu sudjeluju i kazalište El Brujo s predstavom “The golden Ass”, plesna grupa Senza Tempo s predstavom “Lazurd” i baletna grupa Ballet del Sur s baletom Italian Carusel.

Prvo u nizu događanje zakazano je za ovaj vikend, a za Hrvatske je predstavnike rezrviran termin u subotu, 26. srpnja.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.