Dario Marušić i Veja oduševili španjolsku publiku, spremaju nastup u Italiji

veja_clunia_2014Pred tristotinjak posjetitelja koji su ispunili obnovljeni rimski teatar iz 1. stoljeća, Dario Marušić i Veja odsvirali su skoro dva sata glazbenog programa kroz koji su španjolcima predstavili istarsku glazbu u prilagođenim, modernijim aranžmanima. Dio je to Athene projekta, zajedničkog projekta Arheološkog muzeja Istre iz Pule, talijanske Općine Lecce, te španjolskog Društva za razvoj regije Burgos i Gradske uprave Burgos.

Posljednjeg vikenda srpnja, u petak 25., u španjolskom gradiću Penalba de Castro predstavom The golden Ass započeo je Athene projekt. Dan iza toga nastupili su Dario Marušić i Veja, koji se se za ovu prigodu posebno pripremali. Odabrali su pjesme iz svojeg repertoara koje su zatim prilagodili zajedničkom muziciranju i kao takve premijerno izveli u antičkom rimskom kazalištu Clunia. U skoro dvosatnom programu izmijenjavali su instrumente poput miha, sopela i vijulina, dok su cijelo vrijeme imali čvrstu pratnju cajona, gitare, bas gitare i harmonike. Među pjesmama su se našle i neke koje su samo pjevane, što je potaklo posebno zanimanje španjolske publike koja ih je za to nagradila pljeskom. Koncert je bio uživo prenošen na internetu i sniman, te ga možete pogledati u nastavku ovog teksta.

veja_clunia_2014_2

Sljedeći koncert u nizu Dario Marušić i Veja imati će u talijanskom Lecceu, gdje će nastupiti s pripremljenim, ali i malo izmijenjenim repertoarom koji se sastoji od pjesama koje su nastale u Istri ili su se u Istri izvodile, pritom obuhvaćajući Istru kao geografsku, a ne političku regiju. I ovaj će koncert, koji će se održati 20. kolovoza, biti uživo prenašan na internetu, na službenim stranicama projekta www.atheneproject.com.

Osim Daria Marušića i etno skupine Veja na projektu sudjeluju i kazalište El Brujo s predstavom “The golden Ass”, plesna grupa Senza Tempo s predstavom “Lazurd” i baletna grupa Ballet del Sur s baletom Italian Carusel.

veja_clunia_2014_3

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.