Davorka Jurić, dizajnerica interijera

Portal obiljka.com razgovarao je s pazinskom dizajnericom interijera. Intervju je u nastavku.

Obiljka: Molimo da se predstavite za portal Obiljka?

Davorka: Ja sam Davorka Jurić (40) dizajnerica interijera. Kao dijete jako sam voljela crtati, sjećam se uvijek najrađe našu obiteljsku kuću. Kako me je školovanje odvelo u drugom smjeru,ali i tadašnji obiteljski posao koji se je podrazumijevalo da nastavim tek sa svojih 29 godina završila sam Callegari školu za dizajn u Labinu. To je bila odluka iz srca i s onom misli „to moram napraviti sad ili nikad“. I nisam požalila, to mi je bilo potrebno da se vratim ljubavi iz djetinjstva i da radim ono što me inspirira. S druge strane tu je puno učenja u praksi s različitim klijentima, majstorima… Ali upravo je to ono što najviše volim uzeti iz života – neprekidno učenje i rast.

Obiljka: Što je ključno kod dizajna interijera i koje su specifičnosti vaših usluga?

Davorka: Vjerujem da svaki dizajner ima neko svoje mišljenje o tome što je ključno u dizajnu interijera. Za mene je definicija dizajna u bilo kojem obliku jedna jedina riječ – HARMONIJA . Nju osjećamo, nju ne opisujemo riječima. Drugo je pitanje uspijevamo li tu harmoniju uvijek realizirati? Ja kao dizajner se uvijek trudim dati svojih 100% sebe, zato radove – projekte 3D i dalje crtam ručno u akvarel tehnici, jer sam kroz rad spoznala da tako mogu intenzivnije prenijeti tu harmoniju klijentima. To bi bila jedna od mojih specifičnosti, druge su te da se obraćam posebno klijentima kao što su iznajmljivači u turističkom sektoru za njih ima posebne edukacije kako personalizirati smještaj. Za prodavatelje nekretnina imam uslugu „Home Staging“ ili priprema nekretnine za prodaju.

Davorka Jurić Davorka Jurić

Obiljka: Koji su trendovi prisutni u dizajnu interijera i kako to utječe na suradnju s Vašim klijentima?

Davorka: Volim reći da sam dizajner koji ne promovira trendove, ali uvijek iz trendova uzimam nešto što smatram da bi moglo klijentima ostati kao dobar detalj duži niz godina. Volim se više bazirati na detaljima ili artiklima iz prošlosti koji se mogu preurediti i time postati autentični dekorativni predmeti. Povijest arhitekture me najviše nadahnjuje i kad god naiđem na razumijevanje klijenata pokušavam zadržati u prostoru neke vrijedne elemente iz građevine, naravno ako se radi o starinama.

Obiljka: Koja su česta pitanja koja klijenti postavljaju prije početka suradnje i kakve su reakcije po završetku Vašeg posla?

Davorka: Klijenti često nisu sigurni što sve usluga dizajnera interijera uključuje, ali to se stvarno razlikuje od dizajnera do dizajnera. Drugo nisu još naučeni koristiti ovakve usluge pa im je i to neka vrsta upitnika da li ime je to potrebno, hotelske tvrtke i neke druge djelatnosti naravno bez dizajnera više ne mogu izaći na tržište. Kod privatnih klijenata još je aktualno razmišljanje da si oni to ne mogu priuštiti, a ja znam koliko im novaca uštedim već pri prvoj konzultaciji, ako surađujemo brzo shvate da su to bili najbolje uloženi novci. Svi koji su nešto gradili, preuređivali, adaptirali jako dobro znaju koliki angažman treba i koliko su bitni detalji i pravovremeno razmišljanje. Zato sam tu da im pomažem u tom procesu, savjetujem, pratim, komuniciram s majstorima, tražim ponude itd.

Davorka Jurić

Obiljka: I za kraj, a vezano za tematiku našeg portala, recite nam što je za Vas obilje i što Vas čini sretnom u životu?

Davorka: Ovakva pitanja uvijek iziskuju mudar odgovor. Mnogo klijenata mi je u toku ili na kraju suradnje reklo da ih uvijek smirim. To bih i naglasila kao pojam mog obilja – osobni mir kada znate i kada ste sigurni da sve teče svojim tokom, da stvarate u miru: posao, odnose, male životne trenutke… kada s mirom mogu prihvatiti i one manje ugodne životne trenutke. Da volim pojam obilja kada mi dolazi u nekim neočekivanim darovima na koje sam potpuno zaboravila, a onda se samo pojave iznenada ?

Kontakt: Davorka Jurić, dizajnerica interijera, Giorgini, tel: 0915880775

obiljka.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.